Sa Nu-ti Fie Frica De Pivnita Intunecata

Intrebare: Baal HaSulam a scris ca noi existam in Lumea Infinitului. Ce este infinitul?

Raspunsul meu: Infinitul este unitatea totala cu Creatorul. Este un Kli –Vas, care este umplut la nesfarsit cu Lumina. Este o singura Lege, o singura realitate, unde “El si Numele Sau sunt Una”. Este implementarea planului creatiei.

Creatorul a creat aceasta stare infinita. Dar cu scopul ca noi sa ne putem castiga in  mod liber propria constiinta a acestei stari, am primit senzatii care ne fac sa ne simtim ca si cum nu ne-am afla in aceasta stare; ne lipseste constiinta si intelegerea, si ne aflam intr-o stare confuza.

Cand un copil se naste in aceasta lume uriasa, reducem toata aceasta lume pentru el la marimea unui pat de copil. In loc sa-i dam mancaruri regesti, il hranim cu faina de ovaz si nu-i dam decat jucarii. Dar toate astea le facem pentru a ne asigura ca ca creste treptat si se va dezvolta corect.

Baal HaSulam ne ofera un exemplu chiar aspru intr-o scrisoare catre studentii sai: o pivnita intunecata (lumea noastra) unde filul Regelui a crescut (persoana pe care Creatorul a ales-o cu scopul de a o aduce mai aproape de Sine). Este o metafora despre cresterea noastra spirituala intr-o “pivnita” – senzatia de intuneric a lumii noastre.

Uneori ni se permite sa iesim in afara pivnitei pentru o scurta perioada, si apoi simtim brusc lumea noastra ca fiind stralucitoare. Iar alta data experimentam durerea, facand eforturi spirituale neroditoare. Acesta este modul Creatorului de a ne impinge spre a lua decizia ferma de ne ridica mai sus fata de unde suntem acum.

La un anumit punct, dupa ce am lucrat mai multi ani, vom descoperi brusc calea de a iesi din pivnita si de a intra intr-o lume plina de Lumina. Nu este aceeasi lume, ce eram obisnuiti s-o vedem ocazional, si unde ne-am simtit gelosi pe toti cei ce se puteau bucura de ea. Mai mult, este Lumea Luminii. Vom vedea apoi ca nu a existat niciun motiv de a-i invidia pe cei ca pareau bucurosi pentru ca, in realitate, ei nu aveau nimic.

Pe de alta parte, trebuie sa ne petrecem intreaga viata intr-o “pivnita intunecata” studiind Kabbalah si lucrand in grup, dar acum trebuie sa terminam faza pregatitoare si sa iesim spre Lumina.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed