Sa nu va fie teama de Greseli

Perioada de pregatire este cel mai important si cel mai special moment pentru ca este chiar in timpul acestei perioade de ascundere si intuneric in care incercam sa discernem toate calitatile noastre, scopurile, modalitatile, si definitiile interioare. Mai tarziu, cand ne ridicam mai presus de Machsom, decat corectam raul din noi pe care l-am expus si pregatit pentru corectie pe timpul perioadei de pregatire.

Baal HaSulam explica ca pe parcursul perioadei de pregatire, “realizam” (revelam in noi insine) Zdonot (transgresie de intentie) si Shgagot (greseli nevoite sau neglijenta). Corectam aceste greseli si neglijenta dupa perioada de pregatire, in timpul stadiului numit “daruirea de dragul de a darui”, si chiar si mai tarziu, corectam transgresia intentionala pe parcursul stadiului “primirea de dragul daruirii”.

Perioada pregatirii este o perioada a revelarii tuturor “pacatelor” din noi. Le revelam gradat, pana la punctul la care suntem in stare. Dar si mai important – le expunem pana la punctul in care le putem tolera in noi, la fel de mult pe cat suntem capabili sa le revelam fara sa fugim de pe drumul spiritual! Si pana cand nu le trezim pe toate, nu vom putea trece Machsom-ul.

Traversam Machsom-ul cu conditia de a ne ridica mai presus de transgresie si neglijenta. Nu ar trebui sa incercam sa le corectam, in schimb, sa ne ridicam deasupra lor. Apoi, mai presus de Machsom, le corectam si capatam intentia “daruirii de dragul daruirii.” Le folosim asa cum sunt, si suntem dispusi sa ramanem in ele, de dragul dauirii. Asta inseamna ca traversam Desertul Sinai.

Apoi le corectam cu intentia “primirii de dragul primirii”, ceea ce inseamna ca intram pe Pamantul lui Israel (revelatia Creatorului). Se dovedeste ca in interiorul fiecarei calitati pe care am revelat-o in interiorul nostru inainte de Machsom, mai tarziu revelam Lumea Superioara, Creatorul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed