Sa reaparem de pe Arca lui Noe intr-o Lume Noua

Cand dorinta noastra egoista se simte rau, ne trage inapoi ca o lesa, pentru a cauta fericirea. Oricum, asta nu este de ajuns pentru a porni in directia corecta, pentru ca nu este scopul creatiei de a scapa de egoism. Este mai degraba, un mod de a ne ajuta, sau o forta care ne conduce.

Pentru a ne directiona in sensul corect, ni se acorda o dorinta de Sus – o scanteie sau un punct in inima care ne conduce spre dezvoltarea spirituala. Aceasta scanteie ne aduce la un grup de Kabbalah si la un profesor, ca sa o putem creste si s-o dezvoltam.

Folosind aceste componente, trebuie sa construim o “arca” pentru noi insine, asa incat sa putem evada din tot raul – toate lucrurile care ne fac sa fim confuzi si ne incurca in cresterea noastra spirituala. In acelasi timp, trebuie sa intelegem ca nu se poate face nimic. In ceea ce priveste perturbarile, fie externe sau interne. Ele sunt dezvaluite in noi si in jurul nostru, cu un scop, pentru ca noi sa ne intarim decizia si sa capatam putere impotriva lor, la fel cum apele involburate ale potopului distrug tot ce este daunator si lasa in urma doar ce este necesar.

Intr-adevar, noi ne-am adunat aici ca sa construim o arca in interiorul nostru, reprezentand calitatea de daruire a Creatorului. Aceasta arca va fi adapostul nostru.

Zohar: Du-te si intra in arca cu intreaga ta familie, caci toti cei ce nu se vor adaposti in arca vor fi stersi de pe fata pamantului.

Trebuie sa legam tot ce putem de Bina, calitatea daruirii, Creatorul. Putem face asta daruindu-ne pe de-a-ntregul Lui si legandu-ne de El ca o samanta in pantecul mamei. Tot ce putem lega de aceasta calitate va fi salvat si dezvoltat in spiritualitate.

Cat despre dorintele pe care cineva nu le poate lega de Bina, ele vor fi distruse de apele potopului. Noe este singura dorinta din mine care ma poate conduce in spiritualitate, despartind-o de restul dorintelor mele care nu se pot dezvolta in spiritualitate. De aceea vreau sa ma conectez la spiritualitate prin intermediul acestei dorinte. Este singura dorinta pe care vreau s-o cultiv.

Trebuie s-o despart de restul dorintelor si sa le inec in apele potopului, fiindca pot avansa doar cu o singura dorinta, simbolizata de Noe. Cu aceasta dorinta, pot cladi o lume noua – lumea de dupa potop.

Nu stiu cum va arata aceasta lume noua. Ma dezvolt in interiorul Bina, ca si in pantecul mamei – si fie ce-o fi.  Cand reapar, va fi o lume noua!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed