Sa spargem zidul dintre noi

Ne produce o mare suferinta atunci cand ne aflam in punctul de trecere de la o stare la alta. Acest lucru se intampla pentru a ne impinge inainte sau trage inapoi, asa cum e scris, “Greu precum sunt caile Creatorului. Cel Drept va merge pe ele iar pacatosii se vor impiedica de ele.” Pacatosii cad si sufera o dubla pierdere, dar mai tarziu, cand isi dau seama ce au pierdut vor avansa din nou. Oricum, ei pierd timp si sufera mai mult.

Acest lucru nu se intampla pentru ca ar vrea Creatorul sa ii pedepseasca si sa ii faca sa simta lucruri neplacute pentru a-i impinge inainte. Nu trebuie sa ne gandim niciodata ca dorintele Lui se schimba sau ca El face planuri. Totul se intampla ca rezultat al unui singur calcul: fiecare nivel difera de cel dinainte, fiecare trebuie sa dobandeasca o dorinta tot mai mare de a oferi, care e simtita ca suferinta si necaz! In fond, trebuie ca eu sa ma anulez si sa incep sa il simt pe aproapele meu, sa ii ofer lui, nu mie, sa il prefer pe el in locul meu. Acest fel de atitudine pare total nerealista azi.

De aceea golul dintre nivele, pe care trebuie sa-l umplem cu Lumina Daruirii, Lumina Hasadim, se ridica intre noi ca un zid impotriva caruia nu putem face nimic. Ne indeparteaza  pe unii de ceilalti, la fel cum magnetii se resping! Nu ma pot apropia de calitatea daruirii, intrucat puterea negativa a magnetului ma arunca inapoi. Deci ce sa fac?

Singura mea posibilitate e sa cer Lumina corectarii, cu ajutorul grupului, care ma convinge ca acest lucru e necesar. Daca am muncit suficient in grup pentru a dezvalui forta unitatii din el, voi simti ca rezultat dorinta si capacitatea de a ma indrepta spre Creator. Altfel nu pot sa ma apropii de El pe cont propriu. Ma pot apropia de El si Il pot dezvalui doar prin munca in grup. Acolo voi revela forta care ne-a separat-si atunci ma apropii de aceasta forta. Este scris, “Cel care face pace in ceruri, va face pace si intre noi”. El ne va uni si impreuna ne vom ridica la un nou nivel; astfel, acelasi vid pe care l-am descoperit si la care am lucrat inainte, devine acum un mijloc de revelatie pentru mine.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed