Sa traiesti si sa fi doar fericit

Totul ne pare atat de stabil in acesta lume, la fel cum este un leagan obisnuit pentru un copil.  Insa, noi trebuie sa ne detasam si sa verificam daca este cu adevarat asa.

Cel mai important este ca noi sa iesim de sub influenta societatii. Daca o persoana iese in asa numita locuinta temporara , adica construieste un nou mediu pentru sine pentru a deveni independenta si a vedea aceasta lume din afara, ca din spatiu, atunci ea atrage si mai aproape Lumina. Este important sa revelam lumea  din cealalata parte (de cealalta parte a egoismului) fara a schimba nimic in aceasta viata, pentru a evalua rational lumea noastra ca fiind temporara si sa o adaugam pe cea permanenta prin unitatea cu Creatorul.

Aceasta lume ne este data doar pentru ca sa putem evalua lumea Creatorului ca fiind cea perfecta. Pentru a ne bucura in aceasta lume si in cea urmatoare, trebuie sa asimilam Lumea Superioara in timp ce suntem in starea curenta. Aceasta are loc prin alterarea importantei primirii pentru daruire, schimband risipa in esenta si permanentul in temporar. Noi trebuie sa le schimbam si sa descoperim armonia si perfectiunea.

Din partea 2 Lectia zilnica de Cabala 22.09.2010, Scrierile lui Baal HaSulam, Scrisoarea 17     

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: