Sacrificiul este o modalitate de abordare a Creatorului

Din articolul lui Rabash Chestiunea Radacinilor si Ramurilor: Este important sa separam interiorul de exterior. O ramura exterioara trebuie sa se potriveasca cu radacina sa spirituala, dar o ramura interioara poate sta fara radacina sa exterioara.

Pentru ca Tzara Israel -care isi are originea in radacina spirituala Malchut (conducerea Creatorului)- sa se aseze in inima fiintei umane, nu este necesara prezenta fizica in Tara Israel. O persoana poate aproba prezenta Creatorului (Shchina) si poate fi demna de mareata realizare, in timp ce sta in afara granitelor Irsaelului, asemeni tuturor marilor Cabalisti care au trait in strainatate.

Interiorul tine de munca din inima care nu are legatura cu exteriorul. Dar, in acelasi timp, exteriorul este de asemenea extrem de important. De exemplu, exista legea ca o persoana ar trebui sa se roage in Minian (zece barbati), dar este redundant sa verifici nivelul spiritualitatii atinse de ei. Oricare dintre cei zece barbati se poate ruga si poate citi din Tora. Dar rugaciunea (impreuna)a noua barbate perfecti si drepti este interzisa.

Actiunile materiale (ramurile) nu ar trebui confundat ecu actiunile spirituale corespunzatoare (radacini). Actiunile pamantesti (traditiile din aceasta lume) nu au nici o legatura cu nivelul spiritual al persoanei si in nici un caz nu se poate defini. Oricine poate aduce sacrificii la Templu, dar numai cativa sunt capabili sa faca un sacrificiu spiritual, asta insemnand corectarea dorintelor egoiste de catre Lumina Superioara.

Orice persoana este capabila sa distinga intre acele dorinte care pot fi schimbate in cele de daruire (sacre) si ridicate la nivelul daruirii (Templul), insemnand sa ridice Malchut la Bina. Malchut tine de casa, Bina – de sanctitate. Malchut se ridica la Bina, creand astfel o Casa a Sanctitatii (Templul) in Bina.

Toate actiunile interne pe care le face persoana in interiorul proprietatii Bina sunt numite sacrificiu. Cu ajutorul Luminii, o persoana reuseste sa transforme dorintele nivelurilor mineral, vegetal si animal, in dorinte altruiste ale nivelului vorbitor.

Corectia fiecarei dorinte are loc consecutiv in cursul a trei tipuri de impact ale Luminii: Kohen, Levi si Israel, acestea ducand la similaritate si fuzionare cu Creatorul. Acest lucru se numeste a se sacrifica (Korban), insemnand sa devina mai apropiat (Karov) de Creator. Acesti pasi ai corectiei definesc inaltimea spirituala a unei persoane.

Punerea in aplicare a actiunilor fizice care sunt referitoare la spiritualitate – dar care par irationale in aceasta lume materiala – sunt numite porunci, adica traditii sau ritualuri (Minhag). Ele nu depind de faptul daca o persoana a atins spiritualitatea sau nu, sau daca ea se pregateste sa faca corectii in radacinile sale spirituale.

In lumea noastra, putem intreprinde anumite actiuni materiale care reflecta fapte spirituale, dar ele sunt de fapt doar traditii folclorice. Ele nu ne corecteaza pe noi sau dorintele noastre si putem determina asta privind la oamenii care le respecta.

Pentru a corecta dorintele noastre, trebuie sa ne conectam la Lumina Superioara care, in schimb, le modifica prin intentia de a darui.

Din partea 1 Lectia zilnica de Cabala, 1.08.10, Articolul Chestiunea Radacinilor si Ramurilor

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed