Sarbatoarea primei victorii asupra ta

Dorinta noastra egoista este privita ca „Grecii” sau „cunoastere”, ceea ce inseamna ca dorim  sa avansam urmarind mintea si inima pe care le posedam in acel moment. Si desigur, pe ce altceva ne putem baza? Doar pe ceea ce avem. Totusi, asta este radacina problemei din moment ce cu aceste Kelim (vase) nu putem intra in lumea spirituala.

Dar lumea spirituala este aici si acum; acolo nu este nici o distanta pe care sa o acoperim, nici o dimensiune pe care trebuie sa o atingem. Atingem lumea spirituala in organele de perceptie complementare pe care trebuie sa le crestem peste intelectul si ratiunea noastra, adica deasupra egoului pe care trebuie sa il pregatim corect pentru a putea incepe sa experimentam lumea spirituala cu ele pentru prima data.

Asta este vazut ca si Revolta Maccabean, iar victoria lor in acest razboi este Hanukkah care inseamna „opreste aici” („Hanu Ko”) pntru ca facem o pauza in calatoria noastra. Acest stadiu este numit „Hafetz Hesed”  (a nu dori nimic pentru sine) sau Bina; este revelarea Creatorului sau prima corectie a egoului.

In acest stadiu o persoana se ridica deasupra egoului sau si incepe sa adune senzatii suplimentare numite „daruire”. Cu ajutorul lor, el incepe sa simta lumea spirituala. Dar chiar si asa persoana nu simte lumea spirituala, ramane in realitatea sa pasiva, ca un embrion in lichidul mamei sale.

Asta este vazuta ca o „oprire” cu precadere pentru ca persoana nu este pregatita inca sa posede cunostinte clare si perceptia numita „realizare” cand totul este transparent si deschis pentru el, si cand el devine exact ca si Creatorul si conduce intreaga lume spirituala.

Poti  compara acest stadiu cu acordul dintre gazda si musafir: In ciuda dorintei crescatoare ca sa simta placere, la stadiul Hanukkah musafirul refuza sa primesca placere de la gazda. In acest punct, este munca spirituala a persoanei, insemnand ca nu isi doreste sa primeasca nimic sau sa participe la lumea spirituala; el doreste doar sa fie prezent in ea.

De aceea in timpul acestor sarbatori este interzis sa folosesti lumina de la lumanarile de Hanukkah, o poti doar observa. In afara de asta, Hanukkah este considerat a fi timpul in care miracolele au loc pentru ca iesim in afara egoului nostru. Cu alte cuvinte, acesta este un miracol al victoriei asupra egoului dupa coborarea sau exodul din el (Egipt). Este eliberarea de dorintele si gandurile care ne tin in aceasta lume si nu permit sa experimentam lumea spirituala.

Kabbalah pentru Natiuni Lectia introductiva a seriei “Hanukkah” 11/30/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: