Sari si ingheata!

Intampinam greutati in a intelege limbajul Cabalistilor. Subiectul principal al discutiei ne este ascuns si nu stim ce sunt Lumina si Kli (vasele), Creatorul si creatura, lumile spirituale, sau relatiile corecte sau incorecte. Nu putem compara ce este scris in text cu realitatea pentru ca realitatea spirituala este intentia de a darui, care nu exista in perceptia noastra care este inca egoista.

In memorarea cuvintelor Cabalistilor, nu reusim sa le  patrundem esenta, ci doar sa folosim clisee cu care am fost mai devreme de acord. Chiar daca le adaugam ceva inteleger, cum putem stii ca este corect? De altfel starile spirituale si intelepciunea Cabalei spun ca inca nu au  ramas senzatii si impresii in noi.

Tot ceea ce simtim in dorinta noastra egoista este asociat cu spiritualitatea.Ca sa putem intelege textele Cabaliste, trebuie sa sarim in interiorul nostru peste egoism, sa inghetam in zborul acesta interior si sa incepem sa absorbim intelesul vorbelor lor. De aceea avem nevoie sa schimbam cuvintele Cabalistilor in domeniul perceptiilor senzoriale. In Lumea Infinitului totul este simplu: Lumina umple vasele (kli).

Oricum, la stadiul de dezvoltare de jos in sus, in timp ce studiem un text fara sa il simtim, este imposibil sa vizualizam ce se discuta, intelege, sau chiar sa il memoram mecanic stiind ca nu intelegem sensul la ceea ce Cabalistii descriu. Ca urmare a studiului, cateva idei sunt pastrate in memorie, dar deoarece acolo este o lipsa in sentimente, ne zapacim si ne pierdem in ele.

Aceasta continua pana cand suntem in stare sa simtim starile spirituale fiind descrise gradului nostru de echivalenta cu ei in proprietatea noastra de daruire. Aceasta poate fi facuta prin munca cu prietenii deoarece dragostea pentru ceilalti duce la dragostea fata de Creator.

Cat ramanem in egoism, trebuie sa descoperim intai ura noastra in dorinta de a fi conectati cu prietenii; apoi trebuie sa il corectam pana cand ajungem la dragoste, ca la un pod care este peste abisul sentimentului de ura. Datorita acestei corectii, abisul va fi umplut cu Lumina.
Din prima parte a  Lectia zilnica de Cabala 10/6/10, “Trebuie sa facem deosebirea intre Lumna si Kli”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: