Scara lui Iacob

Generalul si particularul se conecteaza si intra unul in celalalt. Deci, cei care vin la noi astazi, unindu-se cu noi, sunt capabili sa foloseasca experienta noastra a muncii interiore, si sa primeasca intelegerea noastra.

Suntem martori la cat de usor invata noua generatie, sa foloseasca dispozitivele moderne, telefoanele mobile si calculatoarele, care au fost descoperite si dezvoltate cu eforturi mari. Dar cei tineri vin la farfurie pentru a infuleca totul repede, fara a ne da nicio atentie.

Acelasi lucru este si in spiritualitate: Cei care vin sa studieze Cabala vor fi capabili sa obtina succese chiar mai mari decat am obtinut noi, deoarece ei stau pe umerii nostri! Primul obstacol pe aceasta cale este dezamagirea in capacitatea proprie si abilitatea de a simti bucuria, in cadere. Acest discernamant este posibil numai cu asistenta Luminii Superioare si nu in atitudinea ta fata de ea ci, mai degraba, in lucrul prin grup.

Acole este locul unde spargerea dintre noi se dezvaluie, ce trebuie sa corectez. Trebuie sa devin un daruitor in ceea ce priveste aceasta spargere, dar sunt incapabil de asta. Apoi, Lumina vine si imi da oportunitatea de a ma conecta cu altii, si in ei sa-L gasesc pe Creator, astfel incat sa-i daruiesc Lui.

Aceasta situatie grea trebuie sa mi se dezvaluie total si trebuie sa astept salvarea din cel mai ascuns punct. Asta este imaginea pe care trebuie sa o vizualizam si apoi ne vom gasi cu siguranta in fata scarii spirituale care ne conduce in sus.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 6.09.10, Shamati 2

One Comment

  1. Lucuri ziditoate si folositoare am gasit pe aceasta pagina.
    Va urez multa sanatate in in aceasta lucrare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: