Schimbarea paradigmei

Descopar unitatea actionand direct si indirect. Actionand direct, ma preocupa prietenii, ii asist, pregatesc pentru ei ceaiul si cafeaua, ii servesc. Cu alte cuvinte, ma unesc cu ei. Asta este un lucru obisnuit in lumea corporala. Ne apropiem de oameni facandu-le cadouri.

Privitor la actiunile spirituale, trebuie sa ii vad pe prieteni ca pe cei mai mari din generatia noastra. Ei sunt ca unul, insa eu sunt in afara legaturi lor si imi plec capul pentru a deveni una cu ei. In timpul studiului tanjesc dupa acest lucru.

Ca rezultat al eforturilor mele- interne si externe -in actiune si intentie- iluminarea pe care o vad ca fiind corectata – din Lumea Superioara – vine la mine. Vizualizez ca la acel nivel suntem una, si impreuna, descoperim Lumina dintre noi, in concordanta cu echivalenta formei.

Munca mea acum este de a renunta la mine si a evoca influienta Celui Superior. Cheia este nu interferarea ci doar conectarea. Aceasta perioada este numita “ cele trei zile in care samanta se ataseaza de uter”. Tot ceea ce trebuie sa fac este sa fiu absorbit, din ce in ce mai adanc, anulandu-ma in mod constant deasupra egoismului meu pentru a nu deveni un obiect strain in Cel Superior.Altfel, va aparea otrava.

“Cel Superior” nu este o notiune abstracta ci prietenii. Ei imi apar din ce in ce mai rau in ochii mei, si eu trebuie sa rezist acestei imagini prin credinta deasupra ratiunii. Pare ca lumea din afara imi ofera un mediu minunat compus din oameni destepti, sanatos, pozitivi, care stiu cum sa se simta bine. Iar aici, gasesc opusul, sunt iritat de discutiile stupide si de ipocrizie. Insa muncesc astfel incat in fiecare stare, sa gasesc unitatea si maretia prietenilor mei.

Perioada conceptiei este un proces indelungat, scopul sau fiind renuntarea la sine. Ma aflu in pantecul mamei mele, adica, intr-un grup unic, printre prietenii cu care trebuie sa ma unesc si prin care trebuie sa primesc ajutor de Sus. Starea de embrion, este una tranzitorie. Urcarea inspre primul grad spiritual este foarte dificila.

Cum se poate asta? In fond mi se spune ca, procesul corectiei are loc de la usor la greu. Si totusi, Baal HaSulam scrie in articolul sau: “Unica Lege”: “Cel mai greu moment este a-l servi pe Creator la prima alipire”.

Nu exista alta posibilitate deoarece discutam aici despre schimbarea paradigmei, atitudinii, si perceptiei realitatii. Numerosi parametrii se schimba in persoana, si aceasta incepe sa vada lumea intr-un mod cu totul diferit.

Din partea 1 Lectia zilnica de Cabala 02.11.2010, La ce grad trebuie sa ajunga cineva pentru a nu se mai incarna?    

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: