Scopul spargerii singurei dorințe

237Congresul internațional „Ne ridicăm deasupra sinelui nostru” — Lecția 1

Iubirea față de alții poate fi doar prin anularea de sine (Rabash, Articolul 1, Partea 1, „Scopul societății—1”)

Lepădarea de sine este anularea proprie în relație cu ceilalți. În același timp, omul nu doar dispare, ci este angajat tocmai în faptul că tot ce este în el — în sentimente, în gânduri, în acțiuni — el face numai pentru binele altuia. Aceasta se numește iubire. Exişti doar de dragul altuia.

Pe de o parte, fiecare persoană ar trebui să se simtă slabă, și pe de altă parte să fie mândră că Creatorul ne-a dat șansa de a fi într-o societate în care fiecare dintre noi nu are decât un singur scop: ca Shechina [Divinitatea] să fie printre noi.

Adică, astfel încât să ne întoarcem la starea originară din care am fost creați, când Creatorul a început să dezvolte în Sine dorința de a primi, opusul Său, pentru a crea creatura. Iar creaturile trebuie să fie opuse Lui. Și prin urmare treptat, în interiorul Creatorului, în lumina superioară, a fost creată dorința de a primi, care apoi s-a spart în multe părți, sub-părți, sub-sub-sub-părți și așa mai departe, de-a lungul a 125 de niveluri de coborâre dintr-o dorinţă primordială unică, pe care o numim Malchut de Ein Sof (lumea infinitului) către starea noastră şi chiar sub ea.

Toate acestea se întâmplă prin spargerea unei singure dorințe într-o multitudine de dorințe, astfel încât să putem începe călătoria de întoarcere, evoluția noastră, dezvoltarea noastră pentru a începe să dezvăluim Creatorul din contrarii.

Din Congresul internațional “Ne ridicăm deasupra sinelui  nostru” 1/6/22, „Apropierea de Creator prin rețeaua de conexiuni dintre noi”, Lecția 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed