Scurte ganduri din Shamati, “Rodia”

Cuvantul rodie (Rimon in ebraica) vine de la cuvantul maretie (Romemut). Cu cat atributul de a darui este mai inalt in ochii mei, cu atat mai mult pot avansa deasupra tuturor calculelor personale.

De unde pot lua aceasta importanta a atributului de a darui? Doar daca ma plasez sub influenta mediului. Apoi forta exterioara a tuturor prietenilor vine la mine, imi va „spala creierul”, imi va intra in inima si cel mai important, imi va da sentimentul ca daruirea este cea mai importanta.

Suntem intr-un ocean de Lumina, dar nu o simtim pentru ca o minimalizam. Cum putem primi sentimentul maretiei ei, care sa ne faca sa o putem simti?

In orice profesie, cel mai important punct este sa fii atent la cele mai mici detalii, pe care care ceilalti nu le pot simti sau intelege. Daca sunt croitor, ma uit la o camasa si iti pot spune totul despre ea: din ce material a fost facuta si cum anume a fost cusuta. Dar daca nu sunt croitor, pentru mine este doar o bucata de material.

Acum ne aflam in oceanul de Lumina, dar nu avem posibilitatea sa il „cuprindem”, sa il descoperim, sa il vedem. Si asta pentru ca nu-i vedem importanta. De ce? Pentru ca Lumina este atributul daruirii, si eu nu simt nimic important in el;  departe de mine sa-l inteleg. Nu il vreau si nu-l voi vrea.

Doar daca vreo forta externa ajunge la mine si imi „spala” creierul, mintea si inima, ma face sa ma gandesc ca asta este exact ceea ce imi lipseste, si ma influenteaza constant, doar atunci o sa spun in sfarsit:”il vreau!” Si apoi o sa-l descopar. Asta inseamna ca am construit vasul pentru proprietatea de a darui numita „importanta”. Apoi voi revela aceasta proprietate, iar asta se numeste „Lumina”.

De aici vedem cat este de important sa dam definitiile corecte, sensul corect al cuvintelor. In spiritualitate este secretul succesului.

Din Lectia a 6a de la  Conventia din Toronto 9/18/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: