Secretul copacului din câmp

Întrebare: Sistemele evoluţioniste, văd structura şi ordinea evoluţiei, dar nu îi văd scopul, şi astfel se clatină. De exemplu, o pădure de pin plantată artificial a distrus vegetaţia naturală, şi, ca rezultat, s-a uscat din cauza bolilor.

Devine clar că ar trebui să îi permitem naturii să îşi stabilească propria ordine. Cum putem să explicăm asta nu numai în termeni de biologie, dar şi în termenii educaţiei globale?

Răspuns: Cu alte cuvinte, întrebarea este cum să ne corectăm pe noi într-un mod natural, corect astfel încât o persoană, spre deosebire de acei pini, să nu-şi distrugă mediul înconjurător. Pentru ca asta să se întâmple, trebuie să crească precum un “copac în câmp,” adică să se hrănească numai din mediul său. Mediul ocupă primul loc; mediul este pricipalul punct de întoarcere; mediul este totul. Iar o persoană trebuie să se conecteze la el, să plutească în el. Aceasta este adevărata lege a dezvoltării.

Scopul întregii omeniri este să devină un mecanism unit. Într-un aranjament corect, cineva nu se poate percepe pe sine ca un element separat ce creşte în exteriorul mecanismului, ci caută constant posibilităţi să fie absorbit, să se integreze din ce în ce mai mult în el. Acest mod de dezvoltare este cu adevărat fără cusur.

Din partea a 4+a a Lecţei zilnice de Cabala din 3/24/2011, Principiuile educaşiei globale

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: