Secretul Grupului

Suntem complet separati de spiritualitate, de proprietatea de a darui, dar avem un „simulator de antrenament”, grupul , care este o parte a umanitatii care este dorinta de a exista in daruire reciproca pentru a deveni similari Luminii. Tocmai de aceea trebuie sa ne examinam in relatie cu grupul si cu cat suntem dispusi sa daruim grupului, cu atat mai mult incep sa stim cine suntem.

Aceasta munca este corecta la baza ei deoarece o alta persoana (pe care o uram si o iubim dupa aceea numai pentru ca sa primim ceva beneficii) este un substitut pentru Creator sau pentru Lumina. Daca intelegem ca singura sansa de a apropia Lumina este prin actiunea de daruire in interiorul grupului, atunci aceasta actiune evoca Lumina care Reformeaza chiar daca grupul este egoist.

Aceasta corectie nu necesita o intentie (Mitzvot Lo Tzrichot Kavana) pentru ca chiar insasi actul de daruire in grup conduce la corectie conform regulii „Vom face si  vom auzi” (Naaseh ve-Nishma). Asta inseamna ca prin actiunile unuia, altul atinge proprietatea lui Bina (Shmiya, Lishma).

Ca rezultat, noi nu mai evaluam totul prin prisma „amar vs dulce” si in schimb, ridicam la scara „adevar vs fals” de cand vrem sa ne privim prietenii ca deja corectati si buni si vedem defecte doar in noi insine. Totusi, grupul este conditia pentru corectie pentru ca putem sa ne corectam complet de egoism doar examinandu-ne in relatie cu grupul: In ce proportii sunt echivalent cu Lumina, cu Creatorul.

Creatorul sparge intentionat Kli-ul nostru si ne face sa ii simtim partile ca ceva strain noua ca sa invatam sa ii tratam aceste parti cum il tratam pe El. A plantat proprietatea de daruire, care este opusa dorintei noastre de a primi in aceste parti straine, si de aceea le uram. Problema este ca acea persoana este obligata sa se examineze singura in relatie cu mediul pe care dpdv egoist el este incapabil sa il vada ca important, dar aceasta este exact ceea ce determina amplitudinea egoismului din interiorul nostru.

Cand egoismul se discerne,  persoana nu ar trebui sa se fuga de aceasta senzatie, ci mai degraba sa se angajeze in corectie printr-o actiune in grup si o cerere (MAN, rugaciune) in timpul studiului.Reiese ca lucrand la conectarea cu grupul evoca Lumina ascunsa in interior, iar  Creatorul, care ne da grupul ca substitut pentru El, pentru ca sa-i poti cere Creatorului sa iti corecteze atitudinea fata de grup.

Astefel, avem de-a face cu numai doua nivele sprirtuale ascunse: grupul, usor dezvaluit, si Creatorul , ascuns in intregime. Cand lucram in grup trebuie sa ne ascundem sentimentele de respingere si resentimentele din noi si apoi cu ajutorul Luminii continute de grup vom descoperi corectia. Ca rezultat,eu, Creatorul si grupul ne vom unii intr-un intreg in asa fel incat vasele (Kli) si Lumina vor deveni una.
Din prima parte a  Lectia zilnica de Cabala 10/6/10, “Trebuie sa discernem intre Lumina si Kli

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: