Secretul iubirii adevarate

Intrebare: Care este secretul iubirii pentru prieteni, de care vorbeste stiinta Kabbalah? Intreaga lume spune ca trebuie sa ne iubim unii pe altii, dar in loc de asta, noi nu facem decat sa ne uram.

Raspunsul meu: Secretul este ca, lucrand corespunzator intr-un grup kabalist, o persoana incepe sa dezvaluie adevarul: ca nu isi iubeste aproapele, ba chiar il uraste. Inainte sa faca aceasta dezvaluire, persoana credea ca iubeste pe toata lumea si chiar credea asta cu sinceritate. Dar acum, vede ca este cel care uraste cel mai mult si ca, daca ar putea, ar distruge pe toata lumea. Asta se numeste dezvaluirea raului si este un mare pas pe calea corectarii.

Aceasta realizare vine de la sine, ca o consecinta a studiilor Kabalei si a analizei de sine. O persoana studiaza calitatile cu care a fost creata, aceleasi calitati despre care este scris, „Am creat inclinatia rea”.

Trebuie sa depunem foarte mari eforturi ca sa intelegem in ce fel de lume existam. Asta e trambulina de pe care facem saltul inainte. Atunci cand inteleg cu ce calitati am fost creat, singurul lucru care imi ramane de facut este sa ma plang si sa cer corectarea de la „Maestrul care m-a creat”.

Creatorul nu ascunde faptul ca ne-a creat in acest fel in mod intentionat, ca sa ne dam seama de raul nostru. O persoana trebuie sa inteleaga mai intai ca sufera personal din cauza urii sale fata de altii si ca pierde foarte mult din cauza ei. Atunci, persoana este curpinsa de frica cu privire la ce i se va intampla in aceasta lume si in lumea ce va veni. Insa treptat, sub influenta Luminii care Reformeaza, persoana incepe sa inteleaga cat este de pretioasa calitatea daruirii, caci ea ii da libertate.

Omul incepe sa prefere spiritualitatea inaintea tuturor lucrurilor materiale. Vrea sa devina darnic si iubitor si sa iasa din egoismul sau – sa iasa din turnul sau! Deocamdata, el vrea asta pentru sine, ca sa se simta mai bine, dar cel putin, doreste deja sa se elibereze de dorinta sa egoista.

In acest scop, el se uneste cu altii si, in privinta acestui obiectiv, ei sunt numiti kabalisti, mai degraba decat o adunatura de egoisti. Impreuna, ei dezvaluie ca nu au putere sa schimbe nimic; au nevoie de o a treia componenta, Forta Superioara, Creatorul, Lumina Corectarii.

Lumina ii agita ca pe o barca pe o mare zbuciumata si tot grupul se uneste in asa fel, incat incepe sa reactioneze impreuna, sincronizat, interactionand unii cu altii in armonie comuna (pozitiva sau negativa). Atunci, Lumina incepe sa influenteze fiecare persoana mult mai puternic, caci influenta sa este marita in grup, ca si cum ar trece printr-un amplificator.

In acest fel, grupul ajunge sa inteleaga ca nu va reusi nimic fara Creator, fara Lumina care Reformeaza. Atunci, intreg grupul ajunge sa fie dispus sa se uneasca, ca si cum ar fi o singura persoana, cu o singura inima, pentru a Il dezvalui pe Creator.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: