“Semen bune” pentru drum

O  persoana nu poate pune baza sau avea incredere in ea inainte de corectia finala. Persoana trebuie ca in mod constant sa fie sub influenta vaselor si celor mai mari dorinte si este suficient sa exploreze, grad cu grad, aderarea la ele fara a se baza pe propriile “rezerve”.

Nu avansam decat prin credinta deaspura ratiunii, care este numai la nivelul de adeziune la un grad superior. Doar asa puteti atrage si aduce raspunsuri corecte si semne corecte despre starii prezente. Principiul “de a se lasa ghidat doar de ceea ce vedeti” se refera la dorinte corupte, dar pentru a ramane pe drum, trebuie sa “ma tin” de un grad mai ridicat de credita, mai presus de ratiune.

Fiecare poate gasi “dovezi” ce probeaza ca persoana are dreptate. Dar asta este interzis. Mintea nu functioneaza aici si nu vreau s-o implic. Chiar si explicatiile cabalistilor au ca singur scop sa ne apropie de conceptele spirituale, sa ne imbogatim cunostintele, sa le sustinem corect, aceasta confirmare nu se poate gasi decat in superior, odata ce anulez intelegerea mea si ma doteaza cu spiritul Sau.

Din a doua parte a cursului zilnic de Cabala 17/09/13, Zohar

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed