Semnul sigur al avansarii

Intrebare: Ce transformari interioare trebuie sa astept sa simt in timpul studiului Zohar-ului si cum pot sa ma deschid mai mult pentru a fi influentat de Lumina?

Raspunsul meu: Cea mai buna metoda de a testa cum actioneaza Zohar-ul asupra noastra este de a examina cat de pregatiti suntem sa ne unim cu toti pentru a fi in Malchut a Lumii Atzilut, impreuna. Aceasta este conditia pentru a atinge Lumina care Reformeaza.

Conditia pentru revelarea Torei la Muntele Sinai este de a deveni un singur om cu o singura inima.  Conditia pentru a fi in spiritualitate este de a fi ca fratii care sed impreuna.  Sed, inseamna ca o persoana se anuleaza pe ea insasi si este pregatita sa fie impreuna cu toti.  Oamenii care stau in picioare difera in inaltime, cei care stau jos sunt egali.

De aceea, daca dupa ce studiaza Zohar-ul pentru cateva saptamani sau luni, daca o persoana simte ca atitudinea vis-a-vis de conexiunea cu ceilalati se schimba, daca simte ca este dispus sa asculte mai mult, daca o anumita inclinatie spre uniune apare in el, daca i se releva importanta uniunii, incepe sa simta ca de fapt, totul in lume lucreaza in acest fel si este gata sa accepte acest lucru, acesta este semnul avansarii, indicatia ca Lumina actioneaza asupra lui.

Progresul spiritual este determinat numai in concordanta cu disponibilitatea de unire cu celelalte suflete. Acesta este testul. Restul nu are nimic de a face cu stiinta Kabbalah, cu inaintarea catre scop.

Scopul este de a atinge unitatea. Diferenta intre noi si Lumea Infinitului este ca, in cel din urma, noi suntem conectati impreuna total si nelimitat. Toate etapele pe calea catre Infinit sunt definite de conectarea din ce in ce mai mult cu fiecare. Aceasta inseamna ca sunt 125 de grade ale conectarii, care sunt din ce in ce mai mult comprimate si adiacente.

De aceea o persoana poate sa-si determine inaintarea numai prin disponibilitatea de a fi unit cu ceilalti. Toate celelalte teste sunt complet gresite; totul poate aparea in proprietatile egoiste, de asemenea.

Drumul nostru catre spiritualitate este, de asemnea, egoist. Aspiram sa atingem spiritualitatea, sa ne unim cu ceilalti pentru a ne atinge scopul. Totusi, aceasta se intampla cu intentia Lo Lishma. Deja intelegem ca trebuie sa lasam deoparte egoul pentru a servi ceva mai maret. Pentru inceput egoismul inca ne motiveaza, dar deja actioneaza catre scop.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed