Sfarsitul aventurii cu egoismul

Pentru a ne ajuta sa identificam intentia, sa primim pentru a darui, conditii speciale au fost lasate: Fiecare se vede pe sine existand intr-o lume mare a inanimatului, vegetalului, animalului si naturii umane.

Cand intentia de a primi se apropie de suprafata constiintei, o persoana devine disperata de aceasta viata. Poate ca nu realizeaza asta, dar  in realitate, disperarea sa a fost evocata de intentia egoista. Totul este evaluat in raport cu intentia, iar totul este revelat in ganduri.

Noi trebuie sa ne analizam clar pentru a vedea raul egoismului si sa aprofundam acea ca realitatea altruista, care este opusa, ar putea sfarsi bine. Asta e motivul pentru care noi ajungem in final la un grup, care ne este dat pentru acest motiv. Nimeni nu s-a gandit sau a planificat sa se alature lui, sa studieze si sa lucreze la stabilirea unei conexiuni cu prietenii. Cu toate acestea, din moment ce intentia  egoista s-a epuizat pe sine, a venit timpul sa lamurim cat de rea este. Si apoi ne aflam printre oameni care nazuiesc spre acelasi lucru: Ei de asemenea doresc sa isi dea seama ce este cu viata asta. Si nu este nimic precum viata in intentia egoista. Si chiar daca realizarea va veni mai tarziu, analiza situatiei a inceput deja.

Ca rezultat, acesti oameni sunt stransi laolalta de o radacina care a creat existenta noastra egoista; ii aduna asa incat noi sa punem in ordine vietile noastre. Ne aduce mai aproape (de asemenea in spatiu) in raport cu similaritatea in calitati, care sunt intentiile noastre. Nu conteaza unde traim si  ce facem; noi devenim mai apropiati in analizele intentiei si apoi brusc ne familiarizam unii cu ceilalti. Incepem sa recunoastem pe fiecare de peste tot doar prin intentia noastra de a primi si ne adunam doar in concordanta cu asta.

Toti prietenii sunt selectati ca mai sus si ajung la acest ultim nivel de dezvoltare in lumea noastra, venind mai aproape de linie, unde devine clar ca legatura de dragoste cu egoismul a ajuns la final, este imposibil sa continuam pe calea asta, a sosit timpul sa schimbam vectorul si sa trecem la un mod diferit de existenta, la intentia de a darui.

Deci noi vom simti nevoia pentru asta, aceeasi radacina ne-a pregatit conform acesteia: Brusc toate actiunile noastre ne demonstreaza cat de rele sunt, lumea pare a fi distrusa, iar noi suntem de asemenea separati. Criza cuprinde intreaga umanitate, cat si pe noi ca partea sa interioara.

Pentru multime aceasta se manifesta ca o deteriorare a conditiilor de viata: Ei pur si simplu nu mai pot trai ca inainte, cu toate ca ei nu sunt inca capabili sa descopere cauza evenimentelor. Oamenii vor sa continue folosindu-si vecinii – dar sunt incapabili sa o faca. Aceasta de asemenea ii face sa recunoasca raul, dar pana acum a fost instinctiv si nu sub forma intentiei egoiste: ei au dat gres in a dobandi lucruri in conditiile date si nu cunosc solutia pentru succes.

Mai mult de atat, exista un grup in care prietenii recunosc motivul: ei dau gres datorita intentiei lor.

Oamenii care identifica intentia ca fiind cauza intregului rau sunt numiti „ capul,” in timp ce oamenii care pur si simplu sunt nefericiti sunt numiti „ corpul.” Astfel grupul devine „ capul” intregii umanitati.

In acest fel, impreuna cu prietenii sai, oamenii descopera spargerea lor, si impreuna descopera motivul acesteia. Si lumea care de asemenea descopera spargerea, gradual primeste realizarea raului de la acest grup: intelegerea motivului pentru care lucrurile sunt asa cum sunt. Astfel grupul si lumea se conecteaza intre ei.

In realitate ei initial sunt conectati si doar incep gradual sa realizeze asta. In curand, noi vom descoperi cat de mult oamenii au nevoie de analiza noastra, care dezvaluie cat de rea este intentia egoista, deoarece ei sunt incapabili sa descopere asta pe cont propriu. Obiectivul nostru este de a dezvalui aceasta cunoastere lumii, cu alte cuvinte, sa furnizam educatie integrala.

Lectia 1 de la Conventia Arvut Arava 23/02/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: