Si daca IV spiritual nu va functiona?

Este momentul sa intelegem ca suntem osanditi. Fiecare sta pe deschizatura pe care a facut-o in barca comuna si abia se tine pentru a acoperi aceasta deschizatura. Cu fiecare minut, ici si colo mai apare cate una si, oricat de mult ne impotrivim, totusi ne scufundam.

Nu se poate inainta spre scop astfel. Trebuie sa realizez ca depind de toti ceilalti si sa vizualizez aceasta dependenta. Daca nu incerc sa vad imaginea, acest lucru mi se va parea groaznic, dar acest lucru ma va impulsiona. Iesirea din Egipt consta in mod esential din revelarea totalei dependente fata de ceilati. Nu mai putem ramane in egoismul nostru.

De fapt, fiecare tine in mana tubul cu solutia inravenoasa pentru ceilalti si nu vrea sa ii dea drumul. De aceea, fiecare experimenteaza doar o mica iluminare (Kista de Hayuta), in speranta unei vieti autentice.

Este viata mea in joc! In afara acestei existente in aceasta lume, care va lua sfarsit in curand, nu am nimic, pana in momentul in care ii fac pe prieteni sa porneasca IV. Am nevoie de fuziunea vindecatoare, Lumina care patrunde in sufletul meu si imi da senzatia vietii spirituale.

Insa, prietenii mei nu lasa Lumina. Ce fac atunci? Ii trezesc si ii inspir pentru a deschide aceste canale. Daca reusesc, voi trai; daca nu, voi muri. Si asta trebuie sa facem impreuna.

Din Lectia zilnica de Cabala 08.10.2010, Arvut

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: