Şi nu oprimaţi un străin

Tora, „Exodul”, 23:9 : şi nu asupri un străin, pentru că ştii ce este a fi un străin, deoarece ai fost străin în ţara Egiptului. Ideea este că, ar trebui să vezi tot ceea ce apare în tine ca ceva nou, ca un mugure al stării viitoare.

Este ca un înger, un mesager al Luminii ce reprezintă, progresiv, o nouă imagine în tine. Este ceea ce numim un străin în raport cu starea ta veche. Deci, ar trebui să percepi, corect, apariţia unei noi imagini. La început, o vezi ca pe un străin şi apoi, puţin câte puţin, începi să înţelegi că este de partea ta, starea ce mai apropiată.

Nu respingeţi acest străin, ci mai degrabă, acceptaţi-l, aşa cum este scris: „nu-l asupri”, atrageţi-l, puţin câte puţin, la voi, până ce veţi începe să vă apropiaţi de el şi să-l slujiţi. Expresia „deoarece ai fost străin în ţara Egiptului”, înseamnă că punctul din inimă a început să se simtă ca un străin în interiorul ego-ului. La început, ego-ul l-a atras în interiorul lui (şapte ani de saţietate), apoi a început să-i arate dominaţia lui (şapte ani de foamete), agâţăndu-se de el în asemenea măsură, încât a forţat acest punct să-i scape. Aceasta este ceea ce numim „ieşirea din Egipt”.

Astfel, străinul este, de fapt, lucrul cel mai important în interiorul ego-ului.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: