Sistemul de Daruire

In articolul Matan Tora (Daruirea Torei), Baal HaSulam scrie ca daruirea se manifesta in sine, prin actiuni care sunt directionate de la o persoana la alta si de la o persoana, la Creator. Ambele aceste actiuni sunt menite unui singur scop: pentru a atinge similitudinea partial (prin cele 125 de trepte ale lumilor), apoi similitudinea completa cu Creatorul (Lumea Infinitului, starea de unitate cu Creatorul). Atunci cand o persoana actioneaza de dragul de a darui mai degraba, decat de dragul de sine, el nu se simte diferenta intre a da unei alte persoane sau Creatorului, deoarece orice, dincolo de propriul sau corp, este perceput ca strain.

Ce nseamna sa lucrezi de dragul Creatorului ? Cum L-am imagina? Eu ma unesc cu prietenii mei (oameni cu care urmaresc acelasi Obiectiv comun), si in acest scop ma ridic deasupra egoismului meu. In cadrul acestei uniuni, incep sa percep o mult mai interna dorinta, definita Creatorul. Prin intermediul grupului (Circuit 1), eu il influenez pe El (Circuit 2). La randul lor, ambii reactioneaza la mine. Grupul si Creatorul semnifica doua modele de straini sau altii care sunt prezenti in mine, ambii, pe care ii pot diferentia. Eu lucrez cu ambele modele, de dragul de a darui si de a ma ridica dincolo de ego-ul meu.

Acesta [schita a2a] este cazul in care cercul este complet. Acolo nu sunt altii, eu i-am imaginat in interiorul ego-ului meu (dorinta mea de a primi placere). Ma ridic deasupra egoismul meu si ating o stare numita Altul – 1, si apoi ma ridic, chiar mai mult, intr-o stare care se numeste Altul – 2. Totul se intampla in mine. Fraza, De la iubirea pentru fiintele create, la iubirea pentru Creator, se refera la doua etape de corectare a dorintelor mele egoiste.

Prin a da altora vreau sa fiu similar cu Creatorul, asta insemnand, sa fuzionez cu El. Totul este in mine: intr-un caz, dorinta mea este numita grup, mediu, umanitate si suflete, si celalalt caz, privind un nivel mai profund, este numit Creatorul. Cu toate acestea, toate se intampla in dorinta mea corectata pentru daruire. Sunt implicat in doua nivele de relatii. Este doar, mai greu pentru mine sa dau Creatorui, decat prietenilor mei.

Din partea a treia Lectia zilnica de Kabbalah 5.05.10, Articolul Matan Tora

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: