Sistemul de suflete permite fluxul de lumina intre acestea

Exista doar o singura creatie – dorinta de intregire cu Creatorul  – impartita in miliarde de suflete partiale. Cu sufletele lor corectate, Kabbalistii din trecut au dezvoltat un sistem, prin care noi putem sa primim Lumina de corectare. Pentru a o primi, noi trebuie:

  • Sa incercam sa ne ridicam deasupra egoismului nostru unindu-ne cu altii; si
  • Sa ne straduim sa primim Lumina corectoare studiind cartile lor.

In mijlocul a sapte miliarde de suflete exista suflete speciale, care creeaza o conexiune intre ele; acestea sunt sufletele Kabbalistilor. Existand in interiorul tuturor sistemelor de suflete, ca si stafida in cereale, ei creeaza o conexiune intre ele insele, care permite Luminii sa curga intre ele.

Dorind sa ne unim cu aceste suflete superioare si citind ce au scris, noi nazuim sa devenim ca ele. Ca rezultat, Lumina lor ne influenteaza de asemenea si fara dorinta de a ne uni cu ei, Lumina nu se poate arata in noi. O lege fizica simpla actioneaza aici: fara conexiune, nu poti primi.

Dar din moment ce acest sistem are deja asemenea suflete care s-au unit cu fiecare, oricine doreste sa se uneasca cu ele si are mijloacele externe sa o faca – asta insemnand cartile si conexiunea cu un grup – foloseste aceeasi Lumina, care exista intre sufletele speciale si care poate straluci si pentru altii.

Este exact asa cum adultii au grija de copiii lor. In avans, ei asigura toate conditiile necesare pentru ca ei sa functioneze in aceasta lume. Micutul aspira alaturi de cei mari si vrea sa fie alaturi de acestia, sa invete de la ei; asa creste el.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: