Slavind miracolul de Hanukkah

Intotdeauna am un fel de atitudine cand e vorba de ce mi se intampla mie, mediului meu, celor pe care ii iubesc, lumii. Daca il atasez pe Creator acestei atitudini, apoi cercetez mai adanc motivul pentru care se intampla, pentru cine, cine va beneficia de asta si asa mai departe.

Pe masura ce fac asta, imi este indus un intreg razboi pentru fiecare stat ! Daca discern statele ‘’din interiorul cunoasterii’’, se numeste apropiere ‘’Greek’’, insemnand conform mintii mele, sentimentelor, intelegerii si tuturor notiunilor mele. Alternativ, pot avansa prin ‘’credinta deasupra ratiunii’’ si cautand forta daruirii, dorind sa vad totul din acest punct de vedere. In acest caz nu vreau sa primesc cunoasterea si intelegerea dorintelor care se trezesc in mine, ci vreau sa ies in afara mea cu ajutorul acestei dorinte. Vreau sa pasesc in afara, sa intru in altii, si acolo sa primesc toata cunoasterea si implinirea prin credinta deasupra ratiunii, inauntrul Kelim al daruirii.

O persoana trebuie intotdeauna sa plateasca pentru acest razboi pana cand se ridica deasupra campului de batalie. In acest razboi ai ‘’spioni’’ pe care ii trimiti la ‘’piata’’, insemnand la locul (dorinta) care este condusa de ‘’mai multe autoritati’’. Printre gandurile si dorintele tale, unele sunt inca conduse de ‘’multi’’, care cateodata te trag intr-o directie si alta data in alta, totul de dragul egoismului lor. Aceasta continua pana cand doar o putere decide in toate dorintele tale ! Cand o face, inseamna ca parasesti ‘’piata’’si intri ‘’acasa’’.

Piata se transforma in casa si ‘’spionii’’ pleaca de  acolo, asa cum este scris. ‘’Pana cand ultimul picior paraseste piata’’. Ramai singur cu Creatorul, impreuna cu El, in adeziune, in dorinta sau casa ta.

In lumea spirituala nu ne ridicam de la un loc la altul. Exista un singur loc sau dorinta. Totusi, tu il scimbi si iti construiesti prin schimbare atitudinea deci pleaca de la stadiul de ‘’piata’’ la ‘’casa’’ in care tu aprinzi lumanarea, ‘’ slavind miracolul’’ (Persuma de Nisa).
Din partea a4a a  Lectiei zilnice de Cabala 12/1/10, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed