Spargerea zidului de fier din inima

Baal HaSulam a deschis „Introducere in Studiul celor zece Sefirot”, cu aceste cuvinte: „La începutul cuvintelor mele, am gasit o mare nevoie de a sparge un zid de fier care ne-a separat de înţelepciunea Cabalei, de la ruina Templului pana la această generaţie. Se află foarte mult in noi şi trezeşte frica de a fi uitati de Israel.

Conform definiţiei sale, înţelepciunea Cabalei este un mijloc de a dezvălui Creatorul fiintelor create. Creatorul este singura forţă superioară care există şi conduce creaţia. Fiinţa creată este complet detaşata de El si nu stie de ce, pentru ce scop, şi cum există. Şi aici apare mijlocul numit „înţelepciunea Cabalei,” conceput pentru a conecta Creatorul şi fiinta creata.

Această conexiune este numita „revelarea Creatorului fiinţei create,” şi se efectuează în conformitate cu dezvoltarea fiintei create. Creatorul este ascuns nu pentru că El se ascunde pe El Insusi de noi intentionat, ci pentru ca atributele fiintei create nu îi permit acesteia să atingă Creatorul şi sa-L descopere.

Astfel, este necesar să se schimbe atributele fiintei create, daruindu-i-se de la început, alte atribute. Apoi, fiinta creata va descoperi Creatorul şi va deveni similara cu El. Aceasta înseamnă că va ajunge la aceeaşi formă de existenţă.

Până la distrugerea celui de-al doileaTemplu, înţelepciunea Cabalei a fost revelata. Acest lucru înseamnă că Creatorul a fost dezvăluit fiintelor create care au fost în contact cu El şi au fost numite „poporul lui Israel.” Dar după aceea, după cădere, atributele celor care au fost în legătură cu Creatorul au fost avariate. Aceasta se numeşte „distrugerea Templului.”

Şi apoi înţelepciunea Cabalei a dispărut. Legătura între Creator şi fiintele create a fost anulata, şi nu a existat de atunci. Şi acum Baal HaSulam vrea s-o refacă, ceea ce înseamnă s-o readuca la aceeaşi formă care a existat anterior, înainte de distrugere. Acum, avem nevoie sa restabilim aceasta legatura, pentru dorinţele sparte care au fost complet rupte şi distanţate de revelarea Creatorului şi de la echivalenţa cu El.

Astfel, înţelepciunea Cabalei pe care Baal HaSulam ne-a dezvăluit-o, este diferită de cea care a existat în trecut. In trecut a apartinut sistemului deja existent de conexiuni şi forme. Dar în zilele noastre oamenii nu ştiu ce este Creatorul. Fiinta creată este rupta şi dispersata. Nu mai este un mic grup care este mai mult sau mai puţin corectat, ci este o mare umanitate în care aceste dorinţe sparte sunt împrăştiate.

Astfel, trebuie să le trezim şi să facem un drum lung până ce umanitatea începe să descopere Creatorul. Până atunci vom avea nevoie sa trecem printr-un număr mare de etape de corecţie.

Aceste etape de corecţie nu sunt similare cu acelea prin care a trecut grupul mic care a fost spulberat odată. Acum, un grup mare de persoane este implicat, inclusiv „inima impietrita (Lev ha Chiar)” şi toate atributele AHP (dorinţele de primire). Astfel, nu este doar revelarea înţelepciunii Cabala. Noi, deasemenea, trebuie s-o trecem in mod corect generaţiei noastre.

Baal HaSulam numeste această separare, bariera, care există în noi şi nu ne permite să descoperim Creatorul şi lumea spirituală, „zidul de fier.” Este numit aşa, deoarece este într-adevăr asa de mare şi de puternic! Şi el nu se asteapta sa plece si sa dispara de la sine; intenţionează să-l sparga.

Această barieră există în inima fiecărei persoane. Şi Baal HaSulam vrea sa ajunga la inima fiecăruia şi sa efectueze acest lucru în ea. Aceasta înseamnă că el, fiind sigur că are suficientă forţă şi s-ar putea spune chiar „obrăznicie” să declare că este capabil să facă acest lucru, îşi asumă responsabilitatea sa penetreze fiinta creata.

Într-adevăr, acest zid de fier este separarea existenta între Lumina care a crescut în lumea Atzilut (Nobletii) după împrăştiere şi între dorinţele rupte care au căzut in lumile BYA (Beria, Yetzira, şi Assiya) şi au fost separate de Lumina. Diferenţa dintre ele este faptul că zidul, care a crescut ca egoism s-a dezvoltat şi a adaugat la el toate stigmatele, tradiţiile, religiile şi credinţele noastre despre Cabala şi a calomniat împotriva aceastei înţelepciuni şi a cabalistilor.

Baal HaSulam va avea nevoie sa sparga toate aceste bariere în introducerea sa. Dar noi, deasemenea, trebuie să luăm parte la această descoperire. La urma urmei, noi primim din ea numai mijloacele prin care trebuie să continuam să lucram pe cont propriu, pentru a rupe această partiţie.

Această declaraţie este titlul pentru toata învăţătura lui Baal HaSulam. Aceasta explică de ce a dezvăluit Cabala şi ne-o oferă, care este in special pentru scopul mai sus menţionat.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala 18/12/2011, „Introducere în Studiul celor zece Sefirot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed