Speranţa de la Congresul European

Congresul European care urmeză este o mare speranţă pentru conexiune şi pentru a putea simţi revelaţia Creatorului în conexiunea dintre noi, revelaţia lumii spirituale. Mai întâi, Lumina Reformatoare care operează asupra noastră ne va conecta şi vom simţi adeziunea dintre noi, pe care o obţinem pentru a aduce mulţumire Creatorului. Apoi, conform echivalenţei de formă, se va revela în noi şi vom simţi faptul că „Israel (aceia care tînjesc după Tora), Tora (Lumina Reformatoare) şi Creatorul, sunt unul.”

Tînjim după uniunea dintre suflete într-un singur suflet care este umplut cu Lumina Superioară, tânjim să îl simţim, să îl descoperim şi să trăim în el, mai întâi noi, pentru că avem deja dorinţa pentru asta şi apoi să ajutăm întreagă lume să îl descopere. Tot ceea ce se revelează în lumea noastră – toate suferinţele, crizele şi necazurile – nu sunt decât forţe care grăbesc dezvoltarea umanităţii către starea perfectă.

De aceea, atunci când tânjim după această stare perfectă, vrem să obţinem două scopuri: iubirea Creatorului şi iubirea umanităţii. Vrem să dăruim toate bunătăţile pe care le obţinem prin munca şi realizarea noastră atât umanităţii cât şi Creatorului. De fapt, suntem în mijloc, ca în treimea din mijloc a lui Tifferet care nu are nimic şi nu vrea nimic pentru ea însăşi – Hafetz Hessed. Ne bucurăm doar aducând plăcere umanităţii şi, prin asta, prin tot acest suflet general, Creatorului.

Acesta este vasul pe care trebuie să îl pregătim. Aceasta este starea pe care trebuie să o atingem. De aceea, în timp ce citim Zoharul, vrem să ne apropiem de asta. Haideţi să ne gândim la asta!

Dacă o persoană îşi imaginează următoarea stare pe care vrea să o obţină, asta este deja o rugăciune. De fapt, nu ştiu unde este Creatorul, cum să ridic o cerere către El, MAN, prin cine trece această cerere, ce este de fapt MAN sau ce dorinţă este aceasta. La fel este şi în vieţile noastre: dacă vrem ceva, ne imaginăm că îl avem deja şi tînjim după această imagine în care suntem în starea dorită.

Unii spun că dacă vrei să fii slab – nu ţine o dietă, nu asculta tot felul de sfaturi şi nu lua pastile de slăbit, etc., nimic nu va ajuta. Numai gândul constant că eşti deja slab. Apoi vei vedea că nu vei mai simţii foamea şi vei pierde cu adevărat din greutate.

Este cu adevărat aşa, şi este la fel în totul: Trebuie să îţi imaginezi că eşti deja în starea viitoare şi vei avansa cu adevărat către ea. Dorinţa care este îndreptată către scop te va duce acolo.

La fel este şi cu noi. Deci haideţi să ne imaginăm că suntem cu adevărat într-o stare bună. Nu este nevoie să evocăm nicio deficienţă, necazuri şi griji, ci numai dorinţa pentru toată această stare întreagă şi să încercăm cât de mult putem să ne ajutăm între noi să obţinem această stare.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 3/19/12, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed