Spre ce tinde inima ta?

O persoană care nu se angajează în înţelepciunea Cabala, ci priveşte pur şi simplu şi ascultă emisiunile noastre, începe, progresiv, să perceapă în mod automat toţi termenii şi conceptele Torei corect, deoarece Lumina superioară operează asupra ei.

Ea nu are nevoie de nimic altceva decât asta. Dacă ea face sistematic totul, atunci, fără îndoială, va începe să simtă o lume opusă şi să înţeleagă că tot ceea ce percepem în exterior este, de fapt, în interiorul nostru.  Va fi uşor pentru ea să perceapă acest lucru. Este suficient să treacă prin această schimbare şi asta-i tot.

În general, despre acest lucru vorbesc domeniile care tratează limitele, cum ar fi fizica cuantică şi teoria relativităţii. O persoană încearcă şi nu înţelege de ce lucrurile se produc într-un anumit mod şi apoi, ea începe să realizeze şi să gândească referitor la nou sistem de coordonate.

Dar, înainte de fiecare nou nivel, înainte de realizare, există un sentiment de întuneric, de confuzie, ca şi cum noroiul a fost amestecat cu apă şi nimic nu este clar.

Lucrul principal este că noi suntem parte a naturii şi nu putem scăpa. Noi ne angajăm în ştiinţa cea mai naturală, care nu face decât să precizeze unde suntem, cum trăim şi cum precepem natura.

Dar, dacă o persoană nu are o astfel de înclinaţie, nu vei fi capabil să o convingi să studieze. Dacă ea începe să simtă nevoia, atunci ea nu are nevoie de cuvinte. O va simţii ca un animal: “aici se vorbeşte de mine”. Ea va privi în jur, până ce va ajunge la înţelepciunea Cabala.

Din “Secretele Cărţii eterne”, kab.tv, 29.04.2013

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed