Stadii, Etape ale formarii mintii: Trezind viata in stanca

Faza a 2a, Bina este caracterizata prin intelegerea ei. De aceea, o persoana care tinde spre ea in dezvoltarea sa incepe sa sa se raporteze diferit la ceea ce simte. Chiar si cand simte ca este in intuneric, cand se simte rau in impietrirea inimii, este ca si cum ar fi in ceata sau intr-un nor intunecat, dar in acelasi timp incepe sa capete puteri cu  scopul de a se detasa de sentimentele sale si de a le clarifica independent.

Asta ii permite sa fie de acord cu ceea ce Creatorul face cu el si sa justifice actiunile Creatorului, din moment ce Creatorul vrea sa inalte o persoana deasupra sentimentelor sale si sa-l lase sa le vada  fara implicare, din afara. Asta , pentru ca el e intr-o situatie dificila acum, simte durere, si o va putea clarifica prin „minte deasupra propriilor sentimente”. Dupa aceea el poate accepta starea sa duala bucuros, odata ce pe baza atitudinii sale duale el poate construi o noua stare, care este mai sus decat anterioara si mai sus decat dorinta sa.

Astfel, o persoana ajunge in faza a doua (Behina Bet) in loc de prima faza (Behina Aleph). Se inalta spre nivelul vegetativ si incepe sa se miste independent, nu doar simte binele si raul ce se petrec ca o piatra neinsufletita  care nu poate reactiona de loc, ci incepe sa determine starea in care e prin el insusi.

El justifica actiunile care-l ajuta sa avanseze si stabileste o relatie cu Creatorul, si determina tratamentul Creatorului ca :”bun si binevoitor” in fiecare stare, inclusiv starile in care noi simtim bine sau rau in perceptia noastra egoista. Acum el este in contact cu Creatorul deasupra tuturor acestor stari.

Dar, eu vreau sa dezvolt in continuare si sa ating o semenea stare incat sa ma restrictionez pe mine insami deasupra intunericului. Asta inseamna ca eu ma contopesc cu procesul in care ma pune Lumina,  prin care ma invata sa fiu in mod constant in contact cu ea, cu planurile ei, deasupra a tot ce e bine sau rau. Atunci ader la El deasupra sentimentelor mele.

din prima parte a Lectiei Zilnice de Cabala 12.06.12, Shamati#21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed