Standardul lor de viață pentru toată lumea

547.05Comentariu: Capul și inima unei persoane care se angajează serios în afaceri sunt complet acolo. Practica arată că astfel de oameni incluși în comunitatea noastră nu se dăruiesc complet ideii spirituale. Au încă interese și nevoi materiale.

Răspunsul meu: Este doar treaba lor. Există oameni de afaceri solizi în comunitatea noastră, care sunt devotați grupului de mulți, mulți ani. Nu văd cum își pot părăsi locurile de muncă. Nu vor trăi cu un salariu mai mic, au un anumit standard.

Există anumite condiții pentru fiecare persoană. Prin urmare, este considerat normal ca el să-și mențină nivelul la care trăiește.

În Talmud există o poveste despre rabinul Akiva și prietenul său bogat. De obicei, bogatul se mişca într-un palanchin, în fața căruia oamenii alergau, făcându-i loc.

Și când a dat faliment și a început să meargă singur, aceasta a devenit pentru el o stare groaznică. Prin urmare, rabinul Akiva a angajat în mod special oameni care să alerge înaintea lui. Dar când rabinul Akiva nu avea bani să angajeze oameni, el însuși a fugit înaintea prietenului său, eliberându-i calea.

Desigur, acest exemplu ar trebui înțeles mult mai profund. Dar în principiu, putem concluziona din aceasta că o persoană ar trebui tratată în funcție de nivelul pe care îl consideră normal pentru sine.

Din KabTV “Prin Timp”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: