Sub o umbră temporară

Sukkot simbolizează bucurie. Este o sărbătoare minunată, agreabilă, luminoasă, simplă şi pe care oamenii o iubesc mult. Adevărul este că ea necesită o pregătire în avans, totuşi este veselă. De ce ?

În primul rând, după toate clarificările după primirea Torei în Shavout, după 9 Av, când am văzut cum am fost rupţi – deoarece simbolizează ruperea tablelor celor zece Porunci – simbolizează în mod egal separarea tablelor. Apoi, ajungem la recunoaşterea răului în Noul An evreiesc (Rosh Hashanah, începutul noului an) şi luăm o decizie care trebuie să ne corecteze. Şi apoi vine Ziua Ispăşirii (Yom Kippur), care, în termeni cabalistici, este descrisă ca îmbrăţişarea dreptei şi a stângii, ca dezvăluirea proprietăţilor curţii Dinim (judecăţi) şi Hassadim (milă), blândeţe.

Apoi, vine sărbătoarea de Sukkot, care înseamnă corecţiile speciale, când pot deja să dezvălui toate dorinţele mele de dăruire. Sukkah simbolozează tot acest proces. Este foarte simplu. Utilizez dorinţele mele simple sub formă de ramuri şi frunze pentru a construi o casă temporară. Ele nu valorează nimic, dar, cu ajutorul lor, construiesc casa mea temporară, o Sukkah, care oferă o umbră deasupra capului meu. Schach (acoperişul Sukkah) este făcut din materiale fără valoare care pot fi găsite peste tot.

După ce am stabilit această stare temporară, mă bucur de ea. Astfel, simbolizează vasul spiritual în care primesc Lumina. Schach simbolizează Masach (ecran) deoarece nu vreau să primesc direct Lumina şi umbra trebuie să fie mult mai mare decât Lumina, “Umbra este mai mare decât Lumina Lui”.

Sunt mulţumit deoarece am reuşit să construiesc un Masach deasupra mea care îmi permite să ascund abundenţa superioară şi să rămână în umbră. Eu, pe de altă parte, cu ajutorul Luminii care Reformează, desigur, pot ascunde plăcerile în vasul spiritual. Acest proces continuă şi eu mă corectez tot mai mult în vasele mele atunci când ele se dezvoltă. Rămân în Sukkah cu ele, adică pot să le deschid şi să le folosesc graţie Schach.

Apoi, ajung la Simchat Torah (Bucuria Torei). Tora este Lumina care Reformează pe care am primit-o în ziua de Shavuot. Utilizez această forţă pentru a corecta vasele mele şi acum, ies din Sukkah. Cu alte cuvinte, am deja un Masach nelimitat şi nu am nevoie să-mi fac griji cu privire la Schach (acoperiş).

Ieşirea din Sukkah (“colibă” – “adăpost”) simbolizează faptul că acum, sunt liber să rătăcesc în întreaga realitate a lumii întregi. Nu mai este necesar să plasez un Masach deasupra capului meu, deoarece acum este în interiorul meu. Mă găsesc, acum, în vasul meu corectat.

Din partea a patra a Cursului zilnic de Cabala, 18.09.2013, Lecţia privind Sukkot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed