Sub protecția aripilor

Psalmi, 61, Către mai marele cântăreților. Pe intrumente cu coarde. Un psalm al lui David. Ascultă, o Doamne, cererea mea, ascultă rugăciunea mea. De la marginea pământului strig către tine, atunci când inima mea este slabită: poate mă conduci pe o stâncă care domină de sus! Deoarece Tu ești scăparea mea, un turn apărat care mă protejează împotriva vrăjmașului. Aș vrea să locuiesc pentru totdeauna în cortul Tău, să mă acopăr la adăpostul aripilor Tale. Selah! Că Tu, o Doamne, primești rugăciunile mele; Tu îmi dai binele păstrat celor care se tem de Numele Tău. Binevoiește să adaugi noi zile la zilele Regelui! Că anii săi se adaugă din generație în generație!

În aceste rânduri, putem vedea că omul trebuie să treacă prin multe până ce să descopere că, pe de o parte, Creatorul îi este ascuns, apoi este revelat. Pe de altă parte, El îl protejează sub aripile Sale, sub scutul Său, îl păzește , îl  însoțește și îl ajută.

Este dificil pentru om să se conecteze la aceste două forme ale Providenței Superioare. Pe de o parte, totul vine de la Creator. Pe de altă parte, trebuie să ceară Creatorului să repare totul, să  îl acopere, să îl protejeze și să îl ajute, să îl apere de adversari și dușmani, deoarece Forța Superioară organizează și trimite persoanei.

Omul este dezorientat și nu știe cum să gestioneze toate stările împreună, dacă nu determină atitudinea sa față de Providența superioară, pe care o percepe în două linii astfel că va fi în măsură să se stabilizeze pe linia din mijloc.

Când dobândește cele două linii și le fixează în linia de mijloc, realizează o înțelegere reciprocă și munca cu Creatorul, deoarece simte și înțelege prietenia Lui, îndrumarea Lui și pregătirea Lui, care îl conduc la adeziune. Totuși, până acolo, în fiecare generație, adică în fiecare etapă de-a lungul drumului, există stări care înșeală mult o persoană. Ele îi arată cât de multe corecții cer vasele ei, pentru ca să dezvăluie caracterul unic al Providenței Superioare, din partea răului care pare astfel cu privire la atributele sale necorectate și de partea binelui, adică toate atributele corectate care o ajută să facă diferența dintre cele două linii și să se creeze ea însăși prin ele.

Din pregătirea pentru Lecția zilnică de Cabala, 04.05.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed