Sub puterea mediului

423.03Întrebare: Spuneți că nu ar trebui să consumăm mai mult decât cere corpul nostru. Până la un moment dat, omenirea a urmat această cale. Ce s-a întâmplat mai departe?

Răspuns: Atunci omul a început să se dezvolte incorect din cauza dezvoltării sociale incorecte. Faptul este că, dacă cineva ar exista pe cont propriu, indiferent de societate, atunci ar face lucruri doar pentru a-și menține corpul, pentru a-și asigura nutriția necesară și pentru a-și asigura procreația.

Adică, toate nevoile noastre corporale sunt reduse la hrană, sex și familie. Avem nevoi interne naturale pentru acestea și în acest cadru trebuie să fie realizate.

Dar omul se află și sub controlul mediului. La animale, relația dintre ele și mediu este clar reglementată de instinctele lor. Și noi, oamenii, dezvoltăm uriașe dorințe sociale de avere, putere, faimă și cunoaștere, care depășesc instinctele noastre.

Aceste patru tipuri de dorințe pot fi satisfăcute numai în detrimentul societății. Autoprovizionarea nu se numește bogăție. Bogăția se măsoară în raport cu ceilalți, la fel ca puterea și faima. Și cunoașterea este în raport cu întreaga natură.

Cu alte cuvinte, când dorințele mele egoiste depășesc ceea ce este necesar pentru corpul meu și depășesc împlinirea normală necesară pentru a exista pentru un anumit număr de ani, încep să subjug natura și societatea din jur. Atunci se manifestă egoismul, care în cele din urmă ne distruge.

Întrebare: Pe ce bază pretinde un cabalist că esența omului este dorința de a se bucura?

Răspuns: Această întrebare nu trebuie adresată unui cabalist. Toată lumea știe acest lucru: biologi, zoologi, fiziologi și psihologi. Omul nu dorește decât plăcere. Vedem lumea doar din perspectiva unde puteți primi plăcerea maximă sau de ce ar trebui să fugiți, astfel încât să nu doară.

Doar spre plăceri și doar departe de suferință, așa suntem direcționați, așa acționăm, că vrem sau nu.

Close-up” KabTV din 19.08.2009

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: