Sufletele sunt conexiunea dintre dorinte

Intrebare: Cum putem asocia tot ce citim in Studiu celor Zece Sfirot cu iubirea prietenilor?

Raspuns: Tot ceea ce este descris in Studiul celor Zece Sfirot are loc in conexiunile dintre suflete. Stiinta Cabalei nu spune nimic despre ceea ce se intampla in material, adica dorinta de a primi. Ea vorbeste doar despre ceea ce se intampla in intentii, in fortele deasupra materialului, sau in conexiunile dintre suflete.

Exista un sistem de dorinte generale divizat intr-o multitudine de dorinte individuale, niveluri, manifestari, variatii, si mii si mii de gradatii diferite ale proprietatilor. Aceste proprietati ale diferitelor dorinte se conecteaza impreuna.

Problema nu este dorinta in sine. Dorinta ne este data la nivel inert (mineral), planta si animal, pentru ca aceste niveluri sunt conduse de calcule, ganduri, atitudini si conexiuni. Din acest motiv, stiinta Cabalei nu vorbeste despre dorinte (materiale) ci despre intentii (conexiunile dintre dorinte). Aceste conexiuni sunt numite in particular suflete si formeaza lumea spirituala, intrucat dorintele formeaza lumea noastra materiala.

Conexiunile trebuie cuprinse in Rosh, capul Partzuf-ului spiritual, care ia decizii si planifica conexiunile, si in Guf, corpul Parzuf-ului, care actualizeaza actul conexiunii. Cu alte cuvinte, atat Rosh cat si Guf ale Partzuf-ului spiritual sunt situate intre dorinte deoarece Guf al Partzuf-ului spiritual este tipul de conexiune care a fost materializat in practica.

Dorintele in sine sunt dincolo de scopul discutiei, desi ele exista dedesubt. Este un parametru anumit creat de Creator, pe baza caruia construim conexiunile. Deci intreaga stiinta a Cabalei vorbeste doar despre suflete, conexiunile dintre dorinte.

Din Lectia zilnica de Cabala, 2.07.10, Studiul celor Zece Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: