Sufletul de pe ecranul computerului

Intrebare: Cum se poate consolida conexiunea mea la grup, daca ii vad numai pe ecranul computerului?

Raspunsul meu: Acest week-end, va fi un congres de Kabbalah la nivel mondial; va gazdui simultan, prieteni, in zeci de locuri din intreaga lume. Unele locuri vor gazdui intalniri a sute de oameni, iar altele  – zeci. Toate impreuna vor uni mii de oameni din intreaga lume, toate dorintele lor de a se simti ca unul!

Trebuie sa intelegem ca ne putem uni doar prin conectarea punctelor noastre din inima. Sa participam impreuna la toate lectiile, mese, seminarii, concerte, peste tot. Dar cel mai important lucru sunt gandurile noastre.

Trebuie sa-mi amintesc ca eu sunt, impreuna cu mii de oameni din intreaga lume care impartasesc aceeasi dorinta cu mine.

Gandul si dorinta nu sunt limitate de distanta fizica. Acestea sunt fortele care se misca cu o viteza infinita si sunt de neoprit. Forta gandului si a dorintei este mult mai puternica decat orice in univers.

Prin urmare, daca vom incerca sa ne unim, impreuna, vom provoca cu siguranta, schimbari in noi, si sper  foarte mult ca aceasta sa se intample. Astazi, grupul nostru mondial este suficient de puternic pentru a ajuta pe toata lumea sa faca saltul peste de “zid” si sa patrunda in Lumea Spirituala. Daca incercam sa o facem impreuna, atunci avem toate posibilitatile de care avem nevoie pentru a face ca asta sa se intample. Totul depinde de dorinta noastra de conectare si intelegerea faptului ca o persoana este in incapacitate de a stabili aceasta conexiune, singur.

Starea noastra este identica cu cea de la Muntele Sinai. Ni s-a dat o condiţie: Unire ca un singur om, cu o singura inima. Dar toata lumea intelege ca acest lucru este imposibil! Suntem la poalele Muntelui Sinai (Sina inseamna “ură” in ebraica). Un munte de ura ne separa  unii de altii; separa pe fiecare dintre noi toti. Dar avem puncte din inima, care sunt adunate la baza acestui munte si in imposibilitatea de a face ceva.

De aceea ne adresam cererea catre Creator pentru a fi dezvaluit in scopul de a ne da Tora – Lumina. Daca as fi capabil sa ma conectez cu alte persoane pe cont propriu, nu as avea nevoie de Creator. El a creat înclinatia rea, care este acest rau pe care-l descopar, stand la poalele acestui munte. Vedem ca nu ne putem uni, in ciuda marii noastre dorinte si a inţelegerii faptului ca nu exista nici o alta cale pe care sa mergem, ca numai aceasta este salvarea noastra.

Urmeaza sa cerem Tora ca mijloc de corectare. Dar acest lucru este posibil doar cu ajutorul Fortei Superioare, care ne uneste intr-un Kli-Vas spiritual comun, prin asamblarea impreuna a tuturor partilor sale deconectate.

Apoi, Creatorul este revelat de catre creatura – aceasta numindu-se “Daruirea Torei”, cand Creatorul actioneaza ca martor sau garant pentru increderea noastra reciproca. Este tocmai El, Cel care sustine aceasta garantie reciproca; El este forta colectiva de daruire care ne uneste impreuna.

Din acel moment vom continua sa construim Vasul nostru spiritual, comun – Kli-ul – noi insine – pornind pe drumul lung al celor patruzeci de ani, in desert…

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: