Sufletul pliat al Universului

  Întrebare: Nu pot lega relaţia dintre noi cu ceea ce citim în nici un fel. Imi pare ca si cum materialul citit este suspendat în aer şi nu are nimic de-a face cu mine. Cum îl pot lega de mine?

Răspuns: În momentul de faţă, nu simti nicio legătură cu materialul pe care il citesti pentru că nu esti conectat cu prietenii, cu niciunul. In momentul în care începi să daruiesti cuiva, vei intelege imediat ce sunt un Partzuf (organism spiritual), un Tzimtzum (restricţie a dorinţei) şi un Masach (ecran anti-egoist), cum să calculezi cu intenţia de a darui, cum esti conectat cu altii prin intermediul Partzufim-ului spiritual şi la ce se face referire prin Ibur (concepţie), Yenika (ingrijire) şi Mochin (maturitate).

Care este sensul naşterii cuiva? Eu dau naştere atitudinii mele faţă de altcineva. Când am dat naştere tuturor atitudinilor mele faţă de toţi ceilalţi, înseamnă că am dat naştere la toti Partzufimii Malchut-ului meu, dorinţei mele.

Eu dau naştere tuturor Partzufimilor de jos în sus, de la Malchut-ul meu (dorinta de a primi) la Keter (dorinţa de a darui) a Lumii Infinitului. Această ascensiune este facuta din zece Sefirot şi trebuie să dau naştere la relaţiile mele faţă de întreaga lume în cadrul acestora.

 Cum pot simţi întreaga lume şi pe toti oamenii? E simplu. Cu cât mai aproape ajung de sistemul spiritual, cu atât mai clar descopar reţeaua de conexiuni înaintea mea. Se spune chiar despre relatiile noastre corporale ca prin şase oameni pe care ii ştim, ne putem conecta la restul lumii. Asta este, vedem că acest lucru este posibil.

In lumea spirituala, vei simti ca si cum toata lumea este de fapt de partea ta. Este greu de înţeles, dar întreaga umanitate este de partea ta. Te vei conecta cu fiecare, nu indirect, ca în lumea noastră, unde descoperim asta prin şase persoane, putem veni în contact cu toată lumea, dar în mod direct, cu toată lumea.

Nu este ca in corpul nostru, în care există o anumită ordine şi sistem de conexiuni. Prin daruirea fata de fiecare parte a corpului spiritual, mă conectez cu fiecare în mod direct, asa cum un punct de pe o foaie de hârtie, îndoită de mai multe ori, este lipit strâns de toate celelalte puncte. Ma conectez cu toata lumea si daruiesc tuturor, prin crearea Partzufim-ului.

De fapt, astrofizicienii au descoperit că universul nostru există în această formă „pliata”.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala 06/11/2011, TES

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: