Sunt lumanari, dar nicio Lumina care sa le aprinda

Baal HaSulam, „Invatatura Cabalei si al esentei ei”: Este scris : „Pentru porunca este o lumanare si invatatura este Lumina”. Asa ca cineva care are lumanari, dar nicio lumina care sa le aprinda, sta in intuneric, acela care are Mitzvot (Porunci) dar nicio Tora, sta in intuneric. Asta pentru ca Tora este Lumina prin care intunericul din trup este iluminat si aprins.

Sunt oameni care fac multe actiuni. Ei cred ca faptele lor sunt corecte, adica ele ii aduc mai aproape de o mare recompensa spirituala. Din pacate, nu este adevarat.

Omul isi face sumarul vietii lui si crede ca a facut o multime de fapte bune, ca a indeplinit multe dorinte ale Creatorului (porunci) a studiat Tora, a invatat pe dinafara un oarecare numar de texte si a urmat toate cerintele. Dar dintr-o data incepe sa realizeze ca nu a obtinut nimic atata timp cat „o Mitzva (porunca) fara un scop este ca un trup fara suflet”.

Actiunile fizice pe care le face in timpul vietii sale nu-i aduc niciun rezultat pozitiv. Viata a trecut si eforturile omului si suferintele lui merg si mai prost. Va trebui sa se intoarca in aceasta realitate, va fi renascut si va reincepe totul de la leagan sperand ca in timpul acestei noi reincarnari va avea mai mult succes.

In acest mod aceste suflete avanseaza din nou si din nou, de la generatie la generatie, din viata in viata pana cand ajung la intelegerea lor corecta. De fapt, scopul vietii nu este sa indeplinim actiuni fizice ci din contra, sa ne corectam natura noastra.

O porunca inseamna corectarea dorintei egoiste prin intentia de daruire. Aceasta definitie trebuie sa ne incurajeze sa evaluam in ce fel ne conducem spre corectie cel putin o dorinta de-a noastra si restabilim conexiunea cu ceilalti oameni.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala 10/17/10. „Invatarea Cabalei si a esentei ei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: