Suntem invitati la petrecere

Baal HaSulam, “Pacea”: Se spune in Masechet Avot (Cap.3 nr.16): “El, Rabbi Akiva) ar spune, “Totul este in depozit, iar fortareata se intinde peste toata viata.  Magazinul este deschis si vanzatorul vinde diverse servicii: cartea este deschisa si mana scrie. Si toti cei care doresc sa imprumute pot veni sa imprumute, iar cei care aduna inapoiaza regulat, in fiecare zi, si iau de la o persoana cu stiinta si fara stiinta. Si au pe ce sa se bazeze,  judecata este corecta si totul este gata pentru petrecere.” …De la inceputul Creatiei, toti oamenii au avut rezervare, iar Gandul Creatorului are nevoie de ei la petrecere, cu sau fara stiinta.

“Petrecerea” este sfarsitul corectiei lui Malchut al lumii Infinitului, care trebuie sa se umple  de Lumina Infinitului. Aceasta stare este predestinata: exista. Suntem in ea si ne lipsesc doar instrumentele, vasele, ca sa o putem simti. Despre asta vorbim aici: acordarea si corectia lor.

Asadar “totul este gata pentru petrecere”. Este gata, iar Creatorul asteapta “musafirii”, insemnand dorintele noastre corectate, ceea ce este, ceea trebuie sa ne preocupe. Totul deriva din aceasta petrecere: Luminile lui NRNHY si vasele lui KHB-ZON care coboara de la Malchut al Infinitului pe scara lumilor spirituale. Forma initiala si cea finala, prima si a treia stare, genereaza a doua stare in care existam. Definesc calea noastra intre ele, toata corectia noastra.

De aceea ar trebui sa ne preocupam nu de forma initiala si cea finala, ci doar de contributia noastra, participarea noastra la proces. Trebuie sa incercam, in cel mai eficient mod posibil de a intra in ordinea acestor actiuni si sa ne acceleram dezvoltarea, facand-o productiva, intensa si concentrata.

Din partea a 4a a  Lectiei zilnice de Cabala 5/29/2011, “ Pacea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: