Suntem toti responsabili pentru fiecare dintre noi

Baal HaSulam scria in articolul Arvut (Garantie Reciproca), ca toti cei care aspira la Creator sunt o singura natiune in care fiecare este responsabil pentru fiecare. Aceasta se numeste garantie reciproca. Tora (Lumina Corectiei) a fost data acestei natiuni, numai dupa ce fiecare persoana a fost intrebata: Esti de acord sa indeplinesti porunca de a-ti iubi semeanul? Iubeste-ti semenul ca pe tine insuti, inseamna sa ai grija de ceilalti, nu mai putin de, cat ne forteaza natura noastra sa avem grija de noi insine. Aceasta este conditia care ne permite sa atragem Lumina Corectiei asupra noastra. Lumina va veni si ne va corecta vasul nostru spiritual, numai daca vom descoperi faptul ca vrem sa ne unim in acest fel.

Garantia reciproca este atunci cand, urcandu-ne deasupra dorintelor noastre, suntem deja comprimati intr-un corp unit, un singur organism si toti depindem de fiecare dintre noi. Pentru a realiza asta, fiecare persoana trebuie sa aiba un ecran anti-egoist si sa fie in lumea spirituala la nivelul daruirii (Hafetz Hesed), in timp ce isi trateaza viata materiala ca si o componenta necesara pentru viata sa spirituala.

Operand in garantie reciproca, fiecare persoana o implineste pe cealalta si intelege ca trebuie sa fie conectata cu ceilalti. Intreaga sa viata are loc de dragul acestui lucru, asa cum se intampla cu celulele din corpul nostru. Fiecare celula si organ al corpului traieste pentru a-si indeplini functiile in relatie cu organismul comun. Menirea vietii ei este dragostea si daruirea. Cand vom percepe aceasta conexiune intre noi, aceasta se numeste viata spirituala.

Daca dorim sa ne unim in acest fel, atunci vom primi forta de a face asta!

Din partea a treia a  Lectiei zilnice de Kabbalah Lesson 18.05.10, Articolul Arvut (Garantie Reciproca)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: