Sursa Intregii Distrugeri

Cartea Zohar, Capitolul “Shlah Lecha (Trimite o cerere pentru Tine)” Paragraful 17: Si iscoadele trimise de Moise au generat lamentari generatiilor viitoare pentru ca in acea zi Primul si al Doilea Templu au fost distruse, si ele au adus pierderea a mai multor mii si zeci de mii printre cei din Israel. Si ei au devenit motivul pentru plecarea Shechina din tara si de la oamenii lui Israel. Si se zice despre cei care au fost trimisi de Joshua: “El va returna sufletul Domnului sau.”

Sursa distrugerii in toate generatiile, adica pe toate nivelurile coruptiei si corectiei, este decizia unei persoane de a nu urma calea spirituala din cauza fricii, lenei, indiferentei, sau lipsei de dorinta. “Este buna dar nu este pentru mine,” asa cum au spus iscoadele care s–au intors de pe meleagurile Israelului. Asta este sursa tutror durerilor.

Apare o intrebare: Insa ghinioanele s-au intamplat si inainte, in Egipt si inainte ca Moise sa fi trimis “iscoadele in tara lui Israel?” Asa este, insa noi vorbim despre batalia finala pentru tara lui Israel atunci cand iscoadele au spus: “Adevarat, este bine aici, insa nu este pentru noi.”

Acest lucru este foarte important. In esenta persoana se afla aici tot timpul. De fiecare data corectam tocmai aceasta radacina, atunci cand luam decizia ca nu numai ca este bine, dar ca este bine si pentru mine. Insa ce este binele? Este daruire. De acest lucru se temeau iscoadele:”Putem oare ajunge la daruire? Eu sunt opus ei. Imi doresc asta?! De la distanta pot spune ca daruirea este buna. Insa ma pot apropia, pot ajunge la ea? Nu am energia si nici nevoia…” In acest fel noi o respingem pe diferite niveluri.

Acesta este adevaratul loc al corctiei. Asta inseamna ca in orice moment al vietii noastre noi ne aflam in acest punct de rascruce unde trebuie sa corectam “pacatul iscoadelor.”

Din partea 2 Lectia Zilnica de Cabala 8/9/2011, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: