Tăcerea ca semn al neputinţei

Oamenii cu punct în inimă au primit o înţelegere, un mijloc, o abilitate de a ajuta lumea. Noi trebuie să punem în practică ceea ce am primit, să ne realizăm pe noi înşine, sută la sută.

Încă avem timp. Oamenii încă caută să afle care este cauza tuturor necazurilor, caută o oportunitate să îmbunătăţească situaţia. Dar probabil că oamenii vor înţelege că nu există o anumită soluţie specială pentru ţara lor, pentru că depind de întreaga lume. „Care este rostul adunării în pieţe? Cum ne va ajuta? Deci, trebuie să apelez la întreaga lume?” „Da, trebuie. Haide să găsim împreună ce am trecut aici cu vederea; haide să înţelegem de unde poate veni ajutorul.”

Atunci, naţiunile se vor întoarce către noi. Profeţii au scris despre asta, vorbind despre marile suferinţe din întreaga lume. Nu mai este deja o calamitate locală, ci epidemii, dezastre naturale, etc. Toate acestea sunt ca să preseze Israelul, în ciuda dimensiunii sale aparent mici faţă de o scală globală.

O dramă globală se desfăşoară în faţa ochilor noştri. În Israel încă nu suntem în situaţia în care oamenii îşi pierd munca sau serviciile sociale necesare, de sănătate, de asigurare naţională. În SUA, de exemplu, un mare număr de debitori nu-şi pot plăti împrumutul la casă, în timp ce preţul locuinţei se depreciază şi costă mai puţin decât creditul negociat cu banca lor.

Situaţia este neagră. Oamenii vor vedea asta mai bine când criza va deveni mai integrală şi incontestabil globală. Nu este o coincidenţă ca G8 care s-a adunat la Deauville a fost o întrevedere lipsită de sens.

Nu râd de ei. Realmente nu au ce să facă. Vine un mare dezastru, fiecare întelege asta şi fiecare tace. Şi nu pot opri întâlnirile, fiindcă ei trebuie să facă ceva, măcar în aparenţă.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 5/30/2011 „Pacea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: