Talmud-ul ofera cel mai detaliat plan de Corectare

Intrebare: Daca doar Kabbalah este necesara pentru corectarea sufletului, de ce au creat Inteleptii din trecut, comentarii asupra Torei, Mishna si Talmud? Cum ne ajuta acestea?

Raspuns: Daca, dupa cativa ani de studiu in Kabbalah, tu ai ajuns la corectarea de dragul daruirii (Lishma), vei fi capabil sa deschizi Talmud-ul si sa gasesti placere in el. Vei incepe sa intelegi toate legile descries, conform esentei lor inteiroaree, in stiinta Kabbalah.

Vei intelege despre ce au scris acesti mari intelepti ai trecutului.

In prezent, limbajul lor, pur si simplu, creaza confuzie in tine si iti ascunde lumea adevarului. Mai tarziu, il vei intelege pentru ca vei atinge gradul la care inteleptii si-au scris comentariile. Vei experimenta aceleasi stari care i-au inspirat pe ei sa le scrie. Pentru tine, aceste texte nu vor fi prin nimic, diferite de articolele de Kabbalah.

Prin folosirea cuvintelor ca taur, magar, vaca, rau, templu, Marea Adunare (Sanhedrin), campurile, si posesiunea, inteleptii au descris procesul de corectare al sufletului. Intreaga Tora vorbeste numai despre corectarea sufletului si echivalenta lui cu Creatorul; acestea sunt toate nume ale Creatorului.

Atunci cand un comentator se cearta cu altul, aceasta descrie eterna controversa dintre linia stanga si linia dreapta, masura primirii si daruirii, si clarifica modul in care trebuie combinate in mod corect. Talmuld-ul explica procesele sprituale in cele mai precise detalii. Acum va incurcati in ele, pentru ca va ganditi ca se vorbeste despre mii de opinii diferite. Mai tarziu, veti intelege ca nu este vorba despre mii de puncte de vedere, ci de faptul ca acelasi fenomen poate fi corectat din diferite unghiuri.

Nu inteleptii sunt cei care au o controversa intre ei, ci sufletele din sistemul comun care iti explica relatia fiecarei calitati cu celelelte, altfel spus: cum fiecare organ al sufletul individual, este relationat cu munca sufletului comun – Adam.

Din partea a 3  Lectia zilnica de Kabbalah 31.05.10, Introducere in Studiul celor Zece Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed