Teama este primul pas spre iubire

Primul pas in obtinerea iubirii si a daruirii este realizarea fricii. Este ca o mama care este intr-o stare constanta de teama, grija pentru copilul ei si tot ceea ce i se intampla lui. Acesta frica naturala este constant in ea si nu o lasa sa se odihneasca.

Trebuie sa atingem aceeasi atitudine si grija in ceea ce-L priveste pe Creator, asta este, constant sa ne facem griji si sa tremuram, verificandu-ne singuri.  Ma gandesc la El, mai pot adauga orice altceva in grija mea fata de El? Daca vreau sa obtin calitatea Bina, atunci, oricui as dori sa daruiesc este ca si copilul meu. Faptul ca Il numesc Creator este irelevant. Trebuie sa imi fac griji pentru El ca si cum as face-o pentru propriul copil, pentru ca vreau sa fiu un daruitor.

Din acest punct incepe conexiunea unei persoane cu Creatorul. Totusi, pentru a se intampla asta, trebuie sa dobandim aceeasi conexiune si cu umanitatea, sau cel putin cu o mica parte: un grup. Trebuie sa invat sa imi fac griji pentru el ca si cum mi-as face griji pentru cineva pe care il iubesc si indragesc. Ne sunt date exemple similare in lumea noastra: grija pentru copii sau parinti, pentru cineva care este in afara mea, dar totusi este conectat la mine prin fire inseparabile.

O frica interioara sau trepidatie trebuie sa traiasca in mine: Sunt in stare sa-i ajut si sa le aduc binele? Aceasta este calitatea Bina, de unde incepe totul si, deasupra ei, incepem sa construim daruirea si iubirea. Creatorul ne da asemenea exercitii in egoismul nostru, astfel incat noi, gradual, atingem o realitate diferita – una altruista. Asta se intampla oentru a avea exemple si o fundatie pe care sa construim calitatea Bina, daruirea, in noi.

Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala, 22.07.10, Articolul Ridicati-va azi, cu Totii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed