Testul de loialitate de trei zile

Fiind într-o stare de Katnut (micime), la un anumit nivel este deja considerat ca având un picior pe acest nivel următor. Va veni o vreme când vei crește și vei fi într-o stare de măreție. Adică, ești deja numit cu numele acelui nivel mare. Există o mare diferență între a fi un pui și a fi un copil, o mică ființă umană.

Într-o stare de micime este auto-anulare și concesie – te limitezi în mod conștient. În lumea noastră, un copil mic nu știe ce vase va avea când va crește. În același timp, el de joacă cu jucării, cu o mașină de jucărie. Visul nepotului meu mai mic este să fie șoferul unui camion de gunoi, deoarece el vede acest camion mare frumos, care face atât de mult zgomot; el nu știe încă care va fi nivelul său viitor, sau ce-și va dori când va crește.

În spiritualitate, atunci când te afli într-o stare de micime, nu știi nivelul în sine, dar știi deja vasele tale, deoarece va trebui să efectuezi o restricție asupra lor. Este din cauză că o stare de micime este parte a unui întreg nivel, iar tu trebuie să-ți limitezi AHP-ul. Nu știi încă ce înseamnă să fii mare la acest nivel deoarece nu l-ai atins, dar deja îți imaginezi cum va fi;  îi înțelegi vasele, iar acest lucru îți oferă puterea de a efectua o restricție și de a te limita.

Te anulezi înaintea celui superior, ceea ce înseamnă că ești deja gata să renunți la tot ceea ce ai acum și să rămâi în „credința deasupra rațiunii”, în scopul de a te asemăna celui superior în viitor. O faci de dragul viitorului! Aici se formează o legătură între cele două niveluri: Fiind intr-o stare de micime, îmbraci GE al tău în AHP al celui superior. Vrei să fii ca AHP al celui superior și astfel îți limitezi propriul AHP, vasele tale de primire, iar pentru asta ai nevoie de o mare putere de a le depăși.

O stare de micime nu este doar o copilărie care este liberă de griji, atunci când nu este nevoie să „te stresezi” pentru nimic, ci de fapt o stare care necesită mult curaj și depășire. Trebuie să te simți întreg în fiecare stare: Nu-ți folosești AHP-ul, dar aceste vase sunt familiare pentru tine și tu știi unde te duci. În caz contrar, munca ta nu ar fi completă și nu ai fi în măsură să te anulezi.

Vezi pe cel superior și înțelegi că este posibil să aderi la El acum, ca un copil la un adult, la început chiar și ca un singur punct de la care începe aderența. Renunți la tot ce ai avut. Ibur (concepția), începe de la cele trei zile de asimilare a spermei, care simbolizează anularea ta în toate cele trei linii.

În primul rând, în linia de stânga, rămâi alipit de cel superior în măsura în care ego-ul tău îți este revelat, deși tu descoperi acolo că nu ești de acord cu el în nici un fel! După ce ai făcut acest lucru și ai aderat la cel superior, lucrurile devin mai dificile: Lumina vine și vrea să te umple cu toate plăcerile și să-ți ofere întreaga lume, de la un capăt la celălalt. Dar refuzi să accepți toate acestea și dorești doar să fii în adeziune cu cel superior! Aceasta este linia dreapta.

Apoi vine linia de mijloc, și astfel tot acest timp este numit „cele trei zile de asimilare a spermei.” Adică, ai atât atingerea Creatorului cât și recunoașterea Lui, tot ceea ce-ți dorești în El. Cu toate acestea, nu dorești să primești nimic: nici realizare, nici înțelegere. Vrei doar adeziune cu cel superior, și-ți dorești să nu primești nici un auto-beneficiu din această adeziune, nimic, niciodată! Aceasta se numește a treia zi de asimilare a spermei, după care embrionul începe să se dezvolte.

Din partea a 3-a a Lecției zilnice de Cabala 23/04/13, TES

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: