Testul loialitatii

Rabash, Shlavey HaSulam (Treptele scarii), articolul „O rugăciune a multora”: Este scris în sfântul Zohar (Beshalach (Când Faraon permite), precum şi în Comentariul Sulam, punctul 11), „Şi a spus ea,” Locuiesc în mijlocul poporului meu. ” El întreabă,” Ce înseamnă asta? ” El răspunde:” Când Din este prezent în lume, cineva nu ar trebui sa se desparta de colectiv şi sa fie singur pentru că atunci când Din este prezent în lume, aceia care sunt observati şi sunt notati ca fiind singuri, sunt prinsi primii, chiar dacă sunt drepti.

Suntem in armonie cu forta superioara prin Zohar. Ni se spune cum sa ne acordam pentru înţelegerea acestei forţe, care duce la percepţia sa, revelaţia. „Din” este una dintre manifestările sale, în forma de justitie. O încălcare a uneia sau a tuturor evocă o acţiune corespunzătoare reciproca. În niciun caz nu ar trebui ca omul sa se separe de societatea din jurul lui.
Cum se întâmplă acest lucru? Diferite acţiuni şi senzaţiile sunt evocate în noi. Acest lucru îmi dă posibilitatea de a mă menţine în societate deasupra şi în ciuda acestor dificultăţi şi senzaţii, chiar dacă prin separarea de această societate, m-as simţi imediat confortabil şi as evita problemele. Toată lumea isi primeste pedeapsa, dar nu pot pasi deoparte. Ei chiar imi spun: „Poti sa te dai la o parte, acest lucru nu te priveşte.”
Şi totuşi, chiar dacă cei drepti nu au păcătuit împreună cu restul, ei sunt considerati asa prima dată când se separa de restul. Cu alte cuvinte, omul este testat în acest fel dacă vrea să intre în egoismul aceastei lumi şi să rămână în confortabila sa stare „burgheza” , sau el este dispus să rămână împreună cu toată lumea, într-un singur pachet, chiar dacă acest lucru îl face sa se simta incomod, de dragul de a atinge lumea superioara.

Prin urmare, nimeni nu ar trebui să se retragă din lume pentru că mila Creatorului este întotdeauna pentru întregul popor împreună. Acesta este motivul pentru care a spus ea, Locuiesc în mijlocul poporului meu şi nu doresc ma separ de el.”

Atitudinea forței superioare se manifestă întotdeauna faţă de toţi împreună şi nu faţă de persoane particulare. „Printre oamenii mei” înseamnă printre cei care doresc să vină împreună.

Trebuie sa luam acest lucru în considerare. Atunci când suntem în interiorul grupului, şi vom începe să simtim diferitele conflicte, acţiunile egoiste, trebuie să înţelegem că suntem „incercati ” intentionat. Dacă totusi încercăm să ne unim, in ciuda acestor „jocuri” (de fiecare dată, la fiecare moment), ne-am ridica în sus.

Dar dacă am ceda şi am pasi departe de probleme, refuzând să le rezolvam prin ridicarea  deasupra lor în unitate, natural, ne-am afunda din nou în viaţa noastră zilnica şi am inceta sa mai întelegem ceea ce Cabala ne spune.

Din Lectia 2 din 1/16/2011 de la Moscova, O rugăciune a multora

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed