Timpul=Mișcarea=Spațiul

Talmud Eser Sefirot, Volumul 3, Partea 8, intrebarea 36: „Spațiul”. Timpul, mișcarea și spațiul sunt practic aceași noțiune, care determină schimbarea relativă și înnoirea formei (dorinței). Totuși, atunci când vorbim de ordinea coborârii nivelelor, aceasta se numește schimbarea „locului”, iar în timp ce vorbim de cauză și efect, de fapt se vorbim de „ordinea timpului.

De sunt timpul, mișcarea și spațiul practic aceași noțiune? Pentru că ele sunt schimbări care au loc în dorințele noastre, Kelim. Voința de a ne bucura suferă schimbări. Dar de ce cred și simt schimbarea cuiva ca o curgere a timpului și altceva ca schimbarea locului, mișcării? De ce percep tot ceea ce se întâmplă ca schimbări în timp, spatiu și mișcare?

Nu este mișcarea un spațiu? De fapt, dacă îmi schimb locul, înseamnă că sunt în mișcare. Totuși mi s-a spus: Nu, este o categorie complet diferită. Totuși, toate categoriile sunt schimbări care au loc în voința de a primi plăcere. În relație cu ce? Numai în relați cu calitatea de dăruire pe care o are, adică de măsură incluziuni în Bina.

Malchut poate să se includă în Bina în trei forme, care sunt numite timp, mișcare și spațiu. Ei i-au dat lui Malchut diferite senzații. Ce fel de senzații? Atunci când vorbim de ordinea coborârii nivelelor, adică de schimbările succesive ale stărilor,  aceasta se numește schimbarea „locului”, adică atunci când nivelul sau stare interioară a cuiva se schimbă. Iar în timp ce vorbim de cauză și efect, a ceea ce se întâmplă la început și ce se întâmplă după, adică nu locul se schimbă și ordinea lor, de fapt se vorbim de „ordinea timpului. Iar dacă vorbim de ce tip de stare a fost prezentă în fiecare loc, asta se numește “spațiu”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: