Toata lumea are un suflet

Daca o persoana studiaza Cabala, numai pentru a obtine cunoastere, fara dorinta de a se corecta el insusi, atunci nu o sa-i fie de niciun folos, pentru ca scopul studiului este de a atrage Lumina care Reformeaza. De aceea Cabalistii si-au ascuns scrierile in secolele anterioare. In acel timp, omenirea nu simtea nevoia pentru Lumina Corectiei deci nu era nicio nevoie sa se dea oamenilor carti de Cabala. Nu ar fi vazut nimic in ele, doar litere moarte si spatii goale. De aceea, Cabala a fost interzisa. Daca o persoana nu are dorinta corecta, Cabala nu ii va face niciun bine. De fapt, doar ii va face rau, deoarece o va studia mecanic si va ramane in aceasi dimensiune materiala pe care a cunoscut-o intotdeauna.

Daca este asa, atunci de ce diseminam Cabala printre mase, inclusiv acelora care inca nu au o dorinta spirituala, punctul din inima? Adevarul este ca dorinta cuiva include toate dimensiunile. Vasul spiritual colectiv include toate sufletele, toti oamenii, chiar si aceia ale caror Reshimot pentru corectarea spirituala nu au iesit inca la suprafata. Diferenta este ca ei nu pot porni corecctia imediat, pentru ca ei inca nu simt nevoia sa obtina un scop spiritual.

Cu toatea acestea, toata lumea are un suflet! Toti oamenii sunt parti integrate in Malchut a Lumii Infinitului. Suntem capabili sa atasam toate aceste suflete la noi si deci sa le includem in cercul nostru. Astfel, vom proiecta asupra lor Lumina Inconjuratoare, care le trage.

Lumina Inconjuratoarea poate nu are impact asa de puternic asupra lor, cum o are asupra noastra. Ne influenteza Reshimo noastra spirituala, direct, dar Reshimo a lor nu a fost inca relevata si de aceea Lumina influenteaza indirect. Totusi, ii trage pe ei catre corectie si ii intregreaza in organismul nostru spiritual colectiv.

De aceea, munca pe care o facem nu este in van. Baal HaSulam scria ca diseminarea in mase a stiintei Cabalei este numita cornul lui Mesia.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 11.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: