Toata lumea danseaza

Intrebare: La conventia de astazi vom sarbatori ziua de Shavuot. Dar cand imi imaginez ce se va intampla acolo, nu vreau sa merg. Asta inseamna ca trebuie sa ma ridic deasupra ratiunii?

Raspuns: Oamenii vor dansa acolo, dar tie nu iti place sa dansezi. Va fi mancare delicioasa acolo, dar tie nu-ti va placea. Vor fi multi copii acolo, dar nu te incanta. Se pare ca nu prea ai motive sa te duci acolo.

Sau iti poti imagina situatia diferit: De ce sa-mi pese de mancarea, de miscarile pe care oamenii le fac cu corpurile lor, cantecele si tipetele copiilor, si de toti oamenii care se afla acolo? Toate acestea sunt forma externa a dorintei care a fost trezita de Creator. El aseaza impreuna oamenii care isi doresc sa vina mai aproape de El. Din întregul Malchut al lumii Infinitului, a adunat un grup de dorinte separate pe care sa ii uneasca in viitor. De aceea ne da acesta nevoie. Ei nici macar nu stiu de ce lucrurile sunt asa cum sunt. Fiecare persoana are motivul ei pentru care vine si fiecare persoana isi imagineaza in mod diferit. Dar am mers acolo pentru a ma alatura dorintei Creatorului, care este ascunsa in interiorul lor.

Poti sta tacut la colt si sa incerci sa ramai unit cu ei in dorinta. Nu ma intereseaza nevoile lor urgente, ci exact dorinta pentru care Creatorul i-a trezit. De asta am nevoie. De asta are nevoie sufletul meu. Pentru ca de fapt am doar punctul in inima si trebuie sa imi adaug aceasta dorinta, care imi va da volumul vasului spiritual. Apoi voi putea avansa.

Totusi, daca nu fac conectarea cu ei, atunci de unde voi obtine dorinta, unde imi voi gasi sufletul? In ce voi primi revelarea Creatorului? Singur nu pot si nu vreau sa am nimic in afara punctului initial. Deci nu ar trebui sa merg la conventie? Sa las sa treaca aceasta sansa?

Intrebare: Nu pot urmari la televizor transmisiunea si sa ma alatur dorintei in acest fel? Este nevoie sa fiu prezent fizic?

Raspuns: Asta depinde de de cum imi este mie mai usor sa absorb dorinta lor si cat de mult efort fac pentru asta. Poate ca daca urmaresc de acasa o sa primesc dorinta de la ei de 50 de lire, dar daca merg acolo, chiar daca stau intr-un colt voi exprimenta o mare repulsie care abia va acumula doar dorinta de 2 lire. Totusi, daca ma pregatesc mai departe din timp, si daca incep sa dansez cu ei chiar daca nu imi face placere sa fac asta,daca pastrez intentia interioara –pentru ce fac asta – imi va fi foarte benefic.

Toti muncim deasupra dorintei chiar daca nu vorbim de asta tot timpul. Toata munca spirituala  este facuta deasupra dorintei, deci mintea va conduce inima.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 6/6/11, Writings of Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: