Toate necazurile conduc spre grup

Scrierile lui Rabash, Care sunt Nenorocirile care Vin la cei Păcătoşi… Înţelepţii spun: Nenorocirea vine în lume numai atunci când sunt păcătoşi în ea şi începe cu cei drepţi…

Este imposibil să avansezi singur. O serie de căderi fac să ţâşnească un puternic egoism într-o persoană, care se întreabă, Este posibil să ies din el de tot? Asta se întâmplă atunci când o nevoie persistentă de a ieşi în afară lui o face să se întoarcă către grup. Numai atunci, împreună cu ceilalţi, poate să atragă forţa care să o conducă în afară.

Toate încercările de a ieşi singur vor eşua. Nu poţi face nimic singur. Asta pentru că o persoană trebuie să corecteze spargerea, ruşinea şi să se pregătească să iasă în afara sa către aproapele său.

De aceea, toate căderile sunt îndreptate pentru a ne aduce pe noi la realizarea propriei neputinţe, astfel încât să ne întoarcem spre grup, neavând altă şansă. Apoi, cu ajutorul grupului, vom obţine realizarea importanţei Creatorului. Această importanţă ne va forţa pe noi să căutăm o cale de ieşire şi ne va îndrepta către decizia corectă: numai în mediu vom găsi forţele de a avansa.

Mediul, aşa cum îl înţelegem, este o imagine artificială. El numai ne pare un element străin şi asta este făcut în mod deliberat pentru ca cineva să fie în stare să îşi respingă egoismul, dorinţa sa de plăcere.

De aceea, nenorocirile ne vin pentru a revela păcătoşii din noi din ce în ce mai mult dar, în acelaşi timp, ele coboară în stările numite drepte.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 1/5/11, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: