Toate transformarile incep in Interior

Totul incepe cu educatia. Trebuie sa construim un sistem educational, un mediu care sa influenteze orice persoana care vrea sa-si schimbe calitatile, in calitatile Creatorului.

Prin schimbarea calitatilor interioare ale unei personae, impactul si schimbarile se produc si asupra celorlalte sisteme: legatura intre oameni, legatura cu natura, relatiile de famile, industria, afacerile, stiinta, cultura – totul! Toata viata se va schimba, ca rezultat al schimbarii oamenilor in interior, deci prima data trebuie sa invatam sa ne concetram pe ajutorul dat in promovarea acestor schimbari interioare. De aceea primul pas este educatia.

Fara educatie nu avem ce discuta. Fara ea, o persoana nu va intelege sau nu va fi de acord cu nimic. Deci prima data trebuie sa luam acea persoana si sa construim un incubator in jurul ei, un mediu nutritiv care il va corecta.

In fond, daca trebuie sa incepem sa schimbam ceva, cum se intampla cu un sistem economic sau cultural nou, cu cine vom construi? Daca ar fi aceiasi oameni ca inainte, la ce schimbari ne putem astepta sa vedem in acel sistem? Pornind de la zero, trebuie ca prima data sa cladim fundatia. Aceasta fundatie trebuie facuta pe baza Kabbalah, de catre aceia care inteleg cartile Kabalistice, de catre aceia care pot explica intelepciunea si care pot impartasi, cum trebuie sa tratezi oamenii in mod diferit, cum sa percepi lumea corect, cum sa vezi scopul spre care te indrepti si cum sa-l dobandesti.

Toate aceste transformari in societate sunt facute prin transformarile dintr-o persoana, prin schimbarea prioritatilor acesteia. De aceea nu este nimic mai important decat o educatie Kabalistica.

Cum ar trebui sa fie educatia Kabalista? Ce face un incubator pentru a cloci ouale? Le incalzeste, furnizandu-le cel mai favorabil mediu pentru dezvoltarea lor, la fiecare moment dat. Incubatorul se schimba, ajustandu-se conditiilor necesare pentru dezvoltarea oualelor. Trebuie sa furnizam oamenilor ceea ce este potrivit conditiei lor. Nu putem sa le oferim oamenilor ceea ce nu-si doresc sa accepte acum si ceea ce nu este in beneficiul lor.

Daca unui copil nu ii place medicamentul, va refuza sa-l inghita. De aceea, medicamentul trebuie sa fie intr-un invelis dulce. Trebuie sa ne gandim la asta chiar acum, pentru ca lumea intreaga este separata in doua parti: una interna si una externa.  Aproape ne-am completat munca cu partea interna si ne mutam la cea externa acum; trebuie sa ne dezvoltam un mod de abordare diferit fata de aceste persoane.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: