Tora aduce omului viața

Tora, Leviticul 11:13 – 11:21: Și printre păsări, tu vei ține pe acestea ca urâciuni; ele nu vor fi mâncate; ele sunt urâciuni. Vulturul (sau vulturul grifon), uliul, vulturul de mare; corbul și șoimul cu soiurile lor; cioara cu soiurile ei. Struțul, cucuveaua, rândunica, uliul găinilor cu soiurile lui. Huhurezul, pescarul și ibisul; lebăda pelicanul și cocorul; cocostârcul, bâtlanul cu soiurile lui, pupăza și liliacul. Toate insectele înaripate care umblă pe patru picioare, sunt spurcate pentru voi. Dar din toate insectele înaripate care umblă pe patru picioare, să mâncați numai pe acelea care au fluierele picioarelor din spate mai lungi, ca să poată sări pe pământ.

Vedem aici toate nivelurile dorinței unui om. În interiorul meu încep să descopăr treptat esența mea interioară pe măsură ce avansez și încep să văd aceste nume deasupra mea. Ele sunt ca niște subtitrări. Încep să înțeleg că aceasta este Ghematria dorinței de dăruire, numele și calitățile ei. Deodată încep să simt că înțeleg biologia, zoologia și botanica descrise în Tora. Sunt în mine.

Tora, Leviticul, 11:25 „Și oricine care duce trupurile lor moarte își va scufunda hainele și va fi necurat până seara..”

Îmbrăcămintea este Masah (ecran) extern. Dacă ating o dorință necorectată, cad și pierd Masah-ul. Prin urmare, trebuie să corectez această dorință, să o spăl cu apă, în Lumina de Hasadim (milei).

Dar dacă nu o pot corecta, fiindcă slăbiciunea ei crește brusc și nu pot lucra cu ea pentru a dărui, trebuie să mă trag departe de sursa ispitei, adică să mă îndepărtez de sursa tentației.

Când încep să obțin asta, toate textele din Tora apar în mine și devin clare fiindcă, până la urmă, cum a scris autorul Tora? El a scris ceea ce a descoperit în el însuși.

El nu a fost biolog sau zoolog și nu s-a plimbat prin păduri și pe câmpuri. A putut el să vadă calitățile struțului și a altor animale care nici nu au trăit în zona aceea? Totul a fost revelat în interiorul omului.

Din KabTv „Secretele Cărții Eterne” 22/01/ 2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: