Tot ce este nou trebuie sa o iau de la zero

Pentru a trece de la o forma la alta, mai intai trebuie sa incetam complet sa folosim dorintele anterioare. Si numai dupa aceea, putem sa hotaram cum sa le folosim intr-un mod nou. Rabash da exemplul unui alcoolic, care mai intai, trebuie sa se lase de baut complet – si abia mai tarziu va putea sa isi stabileasca o noua norma.

In spiritualitate, orice nou nivel este construit nou, de la zero. Rabbi Shimon, autorul Cartii Zohar, a cazut la starea de “Shimon, vanzatorul din piata” inainte sa se inalte la cel mai inalt nivel al starii finale, corectate. Exista o lege care spune, „Inaltimea inaltarii unei persoane este egala cu adancimea caderii sale”. Si niciodata nu vom realiza succesul, daca nu adoptam aceasta atitudine fata de spiritualitate.

Ca urmare, nu putem sa ducem dupa noi tot bagajul trecutului. Trebuie intotdeauna sa stergem totul, complet, iar apoi sa construim o noua atitudine, de la zero. Daca lasam ceva din trecut, atunci n-o sa fie nou si n-o sa fie o reusita.

In lumea noastra, acest lucru nu este evident si de aceea, pare ca si cum ar fi posibil sa construiesti ceva nou pe o fundatie veche. Insa legea de mai sus functioneaza si in materia noastra fizica, iar in cele din urma, noi cadem, dar fara sa stim de ce. Pentru ca totul trebuie sa inceapa de la nivelul zero, de la o noua atitudine. Trebuie sa existe o ruptura totala fata de tot ce a fost inainte. Daca nu internalizam acest principiu, in spiritualitate, timpul o sa treaca fara niciun folos.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed